U bevindt zich hier: Home » moeders » Peuters en kleuters zonder veel regels laten spelen

Peuters en kleuters zonder veel regels laten spelen

Geschreven door Elenea

BRON: innerchildfun.com

Als je de jonge kids zonder al te veel regels laat spelen, dan worden ze creatiever, beter in taalgebruik, zullen problemen makkelijker kunnen oplossen, zijn minder gestrest, hebben een beter geheugen en worden sociaal vaardiger. Nou, wat houd je tegen? Laat je kind dus creatief aan de slag gaan, laat ze vadertje en moedertje spelen, laat ze hun eigen fantasiewereld verrijken, stimuleer het eigen initiatief van het kind en pas bij het samen een spelletje doen de regels aan de peuter/kleuter aan………. alles mag. Worden ze groter, maak dan afspraken met ze  en help ze daaraan herinneren, maar ook dan geldt: geef ze de ruimte voor eigen ontwikkeling en ervaring …….

  • geef het kind een schoenendoos, lijm, stiften en papier. Dan zul je zien dat het kind vanzelf aan het werk gaat en voor je het weet is de doos omgetoverd tot een kijkdoos, huis, hondenhok, auto, poppenbed …………… of gewoon prachtig versierd als bewaardoos.
  • als je kind creatief aan de slag is, met spelen of met knutselen, LAAT ZE, hou je kaken op elkaar en doe je handen op je rug………………
    vragen ze om hulp, luister goed naar wat ze vragen geef daar antwoord op, help ze verder op gang en ………. LAAT  ZE, hou je kaken op elkaar en doe je handen op je rug.

WEETJE

  • meisjes leren het meest door observeren en vragen stellen
  • jongens leren door doen en fouten maken

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com