Gerelateerde artikelen

  • Schaats of ski als sinterklaas surprise Schaats of ski als sinterklaas surprise
  • Innovatie kinderhelm zelf pimpen en customizen Innovatie kinderhelm zelf pimpen en customizen
  • Leeftijd kinderen mee met wintersport Leeftijd kinderen mee met wintersport
moeders

Verras je kinderen met een wintersportvakantie

Op wintersport met kleine kinderen staat garant voor plezier voor allen. Dat zie je al snel aan hun rode wangetjes en het aan de dolle pret. Ze hebben de vakantie van hun leven. En voor jou zelf is het moment dat je naar beneden suist en je niets anders hoort dan krakende sneeuw onder jouw ski’s of snowboard natuurlijk ook puur genieten. Aan het eind van de dag zijn de kinderen uitgeteld. Dus als je met een groep op reis gaat kan er altijd een stel ’s avonds naar de après ski.

Kindvriendelijk Oostenrijk
Vooral  een skivakantie in Oostenrijk is door de grote verscheidenheid aan pistes erg geschikt voor kinderen. Je vindt in de meeste skioorden Nederlandse of Nederlands sprekende skileraren. Heel populair is St. Anton in Tirol. Dit is een traditioneel, cosmopolitisch wintersportoord met de modernste faciliteiten. Het dorp ligt op 1.304 meter hoogte. Gedurende het winterseizoen kun je er tussen de 60 en 80 dagen zon verwachten en de sneeuw is er tot eind april gegarandeerd. Het ligt in het Arlberg gebied, dat bij elkaar 82 kabelbanen en skiliften heeft, 260 kilometer pistes en 184 kilometer off-piste gebied, die allemaal met een enkele skipas kunnen worden bereikt. Je vindt er onder andere een spectaculair reuzenrad-type gondelbaan, waarbij je op de begane grond kan instappen, waarna het reuzenrad de gondel op de hoger gelegen hogesnelheidskabel plaatst.

Lise