Gerelateerde artikelen

  • Cirkels tekenen en kleuren in acrylverf Cirkels tekenen en kleuren in acrylverf
  • Speldenkussen naaipatroon uit twee vierkantjes Speldenkussen naaipatroon uit twee vierkantjes
  • Surrealistisch tekenen en schilderen tips Surrealistisch tekenen en schilderen tips
  • Trappelzak slaapzak gratis naaipatroon Trappelzak slaapzak gratis naaipatroon
  • Stilleven tekenen en schilderen tips Stilleven tekenen en schilderen tips
  • Schilderen met plamuurmes tips en trucs Schilderen met plamuurmes tips en trucs
eropuit

Wat is sketchcrawl en waar wanneer sketchcrawlen

Sketchcrawl is: samen tekenen op locatie, binnen en buiten, voor alle leeftijden en niveaus. Deelname is gratis. Iedereen neemt zijn eigen tekenspullen mee en gaat op pad om te tekenen. Dat gebeurt tegelijkertijd op vele plaatsen over de hele wereld.

Op zaterdag 19 januari 2013 doet Gouda weer mee aan het internationale evenement Sketchcrawl. En we hebben ook al een locatie: bij Gouwestek Natuurlijk en de naastgelegen Mallemolen in Korte Akkeren in Gouda.

In Korte Akkeren staat een molen. Die is nog niet zo heel lang geleden compleet gerestaureerd. Iedere zaterdag kun je deze molen gratis bezoeken.
Naast de molen staat een gemaalhuis. Hier is Hans de Gier neergestreken met zijn cateringbedrijf Gouwestek Natuurlijk, en hij is iedere zaterdag open voor een kopje koffie of een lunch, alles biologisch en vers bereid.
De Mallemolen en het gemaalhuis liggen op een uniek plekje in Gouda, dat door veel inwoners van Gouda nog niet is ontdekt. Molen ’t Slot en Molen de Rode Leeuw zijn meestal wel bekend, maar wáár staat die derde Goudse molen nu eigenlijk?! De kortste uitleg is: rijd naar de Praxis aan de Goudkade en kijk meteen nadat je de Goudkade oprijdt eens goed naar links, langs de flatgebouwen, over het water. Ja, daar staat dus een molen! Aan het Gouwekanaal. Parkeren kun je overigens het beste op het Uiverplein (Leeuwerikstraat).
Aan de ene kant is het landelijk, wijds, groen, ruimte, water en lucht. Aan de andere kant is het stedelijk; nieuwe flats en bebouwing. Het leek ons de ideale plek om eens lekker een dagje te tekenen. Koffie en warmte voor wie dat wil. Maar ook stoer buiten: in, op en rond de molen. Echt Hollands!
Iedereen die van tekenen houdt (of eventueel van schilderen) is van harte welkom op Sketchcrawl. Het is voor alle leeftijden, talenten en technieken. Het is gratis, je neemt je eigen tekenspullen mee en je eigen lunchpakketje. Of je bestelt wat lekkers bij Hans natuurlijk. Je hoeft je niet aan te melden. Je kunt alleen komen of neem gezellig je tekenclub mee, of je kinderen, of je buurman… Je bent welkom tussen 10 en 17 uur en je mag zelf weten of je de hele dag meedoet, of bijvoorbeeld een uurtje.
Tegelijkertijd wordt er op vele plaatsen over de hele wereld getekend. Veel tekenaars zetten hun werk daarna op internet – erg leuk om de oogst met elkaar te delen. In Gouda wordt Sketchcrawl sinds januari 2011 ieder kwartaal vrijwillig georganiseerd door Loes Vork en Monique Kemp. Inmiddels hebben ook andere plaatsen in Nederland het initiatief overgenomen – je vindt de linkjes op hun blog. Dus als je ver weg woont: doe lekker mee in een andere plaats, of organiseer zelf een sketchcrawl!