U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Heerlijk Gardameer

Heerlijk Gardameer

Geschreven door Elenea

Ben je wel eens aan het Gardameer geweest? Dit enorme meer van 158 vierkante kilometer ligt in Noord-Italië, in de regio Lombardije. Veel mensen die er eenmaal zijn geweest gaan ieder jaar weer terug. Geen wonder, want het is een heerlijke omgeving en er is enorm veel te doen. Misschien een leuke tip voor jouw volgende voorjaarsvakantie? Je hebt veel mooie hotels aan het Gardameer, voor ieder budget is er wel wat te vinden.

Sirmione

Het plaatsje Sirmione ligt op een lang, smal schiereilandje dat in het midden van de zuidelijke oever zo’n vier kilometer het meer insteekt. Het stadje heeft een autovrije binnenstad, die wordt bereikt via een voetgangersbrug die bij de Scaligeriburcht over een brede gracht leidt. Vanaf het begin van het schiereiland (waar een grote parkeerplaats is) kun je met de shuttleboot naar Sirmione varen. Bij de ingang van de stad ligt direct de indrukwekkende middeleeuwse waterburcht van Scaligeri. Verderop vindt je de Grotte di Catullo, de resten van een Romeinse villa. De Romeinen kwamen hier graag vanwege de thermale baden. Deze zijn nog steeds te gebruiken: Sirmione staat dan ook bekend als een kuuroord. Uit de bronnen diep onder het Gardameer spuit zwavelhoudend  water van 60 graden celcius omhoog dat als geneeskrachtig wordt beschouwd.

Bezienswaardigheden

Rond het Gardameer is zoveel te doen dat je moeite zult hebben om je er ook maar een moment te vervelen. Peschiera del Garda heeft een autovrij centrum, waar je rustig kunt rondwandelen Rond het Gardameer liggen tal van interessante oude dorpen. In Toscolano kun je de resten van een Romeinse villa bekijken. In Malcesine kun je het middeleeuwse kasteel bezichtigen en met een kabelbaan de berg opgaan waarvandaan je een prachtig overzicht op het meer hebt. En ga vooral naar het plaatsje Bardolino, waar de wereldberoemde gelijknamige wijn vandaan komt.

Linda

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com