U bevindt zich hier: Home » eten en drinken » Hoe kokosnoot openen en gebruiken als cocktailglas

Hoe kokosnoot openen en gebruiken als cocktailglas

Geschreven door Elenea

BRON: letstiki.com

Kokosnootsap is fris en dorstlessend. Kokoswater is de vloeistof die in de holte van de kokosnoot zit. Het bevat geen vet en is zeer laag in calorieën, ongeveer 50 calorieën voor één kopje,en bestaat uit natuurlijke suikers. Naast water en suiker bevat kokosnoot water ook sommige mineralen zoals kalium en magnesium.

  1. Boor twee gaatjes in de kokosnoot om het cocoswater op te vangen. De beste plaats om dit te doen is in het oog van de kokosnoot. Die is zacht en makkelijk in te steken met gebruik van een hamer.
  2. Vervolgens giet je door een zeef het kokosnoot water in een kan. Je kunt zelfs het kokosnoot water invriezen om op een later moment te gebruiken.
  3. Als het kokosnootwater afgevoerd is, hak je een één kant het einde er af. Als je bij het hakken de kokosnoot draait, kom je beter door de harde dikke schil.
  4. Let op, want de stukken van de kokosnoot kunnen in het rond vliegen …..
  5. Daarna de kokosnoot wassen. Dan is de kokosnoot klaar om te serveren met drank, rietje en parasolletje er in. Je kunt dezelfde kokosnoot meerdere malen gedurende de avond opnieuw gebruiken.
  6. Bekijk de video hoe je de kokosnoot bewerkt.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3qN_yTEgge4[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?