U bevindt zich hier: Home » eropuit » Bezoek vesting Bourtange en ga eeuwen terug in de tijd

Bezoek vesting Bourtange en ga eeuwen terug in de tijd

Geschreven door Elenea

bourtange GroningenDe eerste aanleg van Vesting Boutagne in Zuid-Oost Groningen was in 1580 in opdracht van Willem van Oranje. De vesting met grachten en aarden wallen is in 1972 zorgvuldig gerestaureerd. Binnen de vesting bevindt zich een dorpje met diverse musea en horeca. Bezichtig de Synagoge en museum de Baracquen met een origineel soldatenverblijf en opgravingsvondsten, het kruithuis en de kapiteinswoning, een smederij, poorten, waterputten en een schilderachtig marktplein met 400 jaar oude linden.
Lees de geschiedenis, openingstijden bij bourtagne.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com