U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Van ministeck naar pixelhobby met eigen foto

Van ministeck naar pixelhobby met eigen foto

Geschreven door Elenea
Pixelhobby heeft wat weg van het vroegere ministeck, met dat verschil dat de steentjes allen hetzelfde formaat hebben, kleiner zijn en het resultaat uiteindelijk specifieker wordt omdat er meer dan 300 kleuren zijn.
Elke (eigen) foto en elk plaatje is er mee te maken. En als je verwacht veel meer te moeten puzzelen, is er het grote geluk dat het programma een patroon uitprint dat onder een doorzichtige basisplaat te leggen is.
Een project is zo groot te maken als je zelf wilt, van 10 centimeter tot 1 meter. Tegenwoordig zijn er zelfs medaillons te maken, zodat het ook voor kinderen leuk is om miniplaatjes te maken en een nieuw item voor kaartenliefhebbers.
Chantalleke helpt  je graag op weg, met het uitwerken van het patroon tot het leveren van de materialen tot het geven van workshops, omdat zij deze hobby graag willen delen.
Je kunt bij Chatalleke terecht voor al jouw vragen en tips en opmerkingen zijn altijd welkom.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Brenda februari 19, 2013 - 3:13 pm

Het patroon is inderdaad erg handig, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het tellen van kruissteekpatronen. Echter is het vooral een hoop werk voor een pixelige foto.
Ik heb foto’s van onze 2 katten omgezet (met een gratis programmaatje) naar pixelart (2 bij 2 basisplaatjes elk) en het eindresultaat is wel leuk, maar dit was zowel het eerste als het laatste wat ik met die pixels ga doen.
Komt nog eens bij dat de materialen vrij prijzig zijn. Maar voor wie iets heel ‘rustgevends’ zoekt is dit misschien wel de juiste hobby.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com