U bevindt zich hier: Home » eropuit » Bloemencorso en bloemenfeest in Noordwijk

Bloemencorso en bloemenfeest in Noordwijk

Geschreven door Elenea

Drie dagen bloemenfeest in Noordwijk: 19, 20 en 21 april 2013. Noordwijk is die dagen dé bloemenbadplaats. Het beroemde Bloemencorso van de Bollenstreek vindt dan plaats in Noordwijk, het grootste en bekendste evenement van Nederland.

  • Nieuw in 2013 is het “Verlicht Bloemencorso” op vrijdagavond 19 april 2013, waar alle praalwagen feeëriek worden verlicht en door levendig Noordwijk rijden.
  • De volgende zaterdagochtend vertrekt de corso fris vanaf de boulevard om aan de 40 km lange tocht te beginnen richting Haarlem.
  • Nadat de corso vertrokken is uit Noordwijk wordt de Koningin Wilhelmina Boulevard opgesierd met een prachtige parade van personenauto’s en praalwagens: dan kan er volop geflaneerd worden rondom De Mooiste File van Nederland.

66 jaar Bloemencorso
Met een historie van 66 jaar rijdt de stoet elk jaar weer van Noordwijk naar Haarlem. Het nieuwe ‘Verlicht Bloemencorso’ rijdt vanaf 21:00 uur op vrijdagavond 19 april door Noordwijk. Op zaterdagochtend 20 april vertrekken de praalwagens om 9:30 uur vanaf de Noordwijkse boulevard. Hierna vertrekt het corso naar o.a. Voorhout, Sassenheim en Lisse om uiteindelijk ’s avonds aan te komen in Haarlem. Langs de weg staan duizenden bezoekers en vinden veel gezellige activiteiten plaats.


Het bloemenweekend bij uitstek
In het corso-weekend is er van alles te doen in en om Noordwijk. Een bezoek aan ‘s werelds beroemdste lentepark Keukenhof mag natuurlijk niet ontbreken, met dit jaar als thema Verenigd Koninkrijk – Land van prachtige tuinen. Geniet van de eerste lentezon, strand, bollenvelden, terrasje, fietsen, wandelen en de geur van bloemen. Volop vertier in het dorp met exposities, lentemarkten, langere openingstijden van winkels.
Heerlijk dus om het hele weekend in Noordwijk te zijn.
Meer info: bloemencorso-bollenstreek.nl

Kijk voor overnachtingsmogelijkheden op

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com