U bevindt zich hier: Home » moeders » Werken en schoolgaande kinderen combineren

Werken en schoolgaande kinderen combineren

Geschreven door Elenea

Als de kinderen nog op de creche zitten is de combinatie met werk nog goed te doen. Dit verandert als er eentje naar de basisschool gaat. Dan kom je terecht in een geheel nieuwe wereld met speelafspraakjes, sportclubjes, verjaardagsfeestjes, zwemles, etc. En niet te vergeten de wachtlijsten bij de naschoolse opvang, het kleine aanbod in oppasmoeders of oma’s (en dan met auto) en bovenal de impact die dit alles heeft op de zoon/dochter, die uit school alleen nog maar kan slapen op de bank. Hoe is dit allemaal te combineren met een baan?

Als freelancer tijdens schooltijd blijven werken is een oplossing, de stap naar geheel eigen baas is gauw gemaakt, alleen niet voor iedereen een mogelijkheid.

Een betere balans vinden in werk & prive, kijk eens bij 9tot3 vacaturebank. Ik denk dat niet alle banen hiervoor geschikt zijn, maar er liggen genoeg kansen voor zowel werkgevers als medewerkers.

Ik ben benieuwd hoe andere moeders hierover denken!

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Karin april 21, 2006 - 9:55 am

Ik had geluk met mijn baas. Ik werkte al in deeltijd en kon/mocht mijn uren zo verdelen dat ik om 9 uur begon en om 15 uur naar huis mocht. De jongste zat in een gastgezin, de oudste bleef over. Om half 4 stond ik bij school en kon beide kids dan ophalen. Was niet altijd ideaal, omdat mijn collega’s tot 5 uur doorwerkten en mijn directe chef mij meestal net om 3 uur nodig had. Maar de steun van mijn grote baas hielp.
Maar eigen baas zijn…. dat bevalt wat werktijden betreft stukken beter 😉

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com