U bevindt zich hier: Home » persoonlijk Elenea » 20 maart : Geluk voor de hele wereldbevolking

20 maart : Geluk voor de hele wereldbevolking

Geschreven door Elenea

Dag van Geluk. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft de ‘Internationale Dag van Geluk’ in het leven geroepen. Er is gekozen voor 20 maart omdat de dag en de nacht dan even lang duren.
Het initiatief kwam van Bhutan. Dit koninkrijk in de Himalaya hanteert het Bruto nationaal geluk (BNG). Dit is een van de methoden om te proberen de levenskwaliteit op een andere manier te meten dan met het bruto nationaal inkomen of bni (voorheen bruto nationaal product of bnp).

De VN is oorspronkelijk gevormd om de vrede te bewaren maar houdt zich inmiddels met veel meer zaken bezig. Vrede, respect voor de mensenrechten, het bestrijden van armoede, duurzame ontwikkeling zijn onderdelen van één hoger doel: het geluk voor de hele wereldbevolking.

Berrie Martens heeft speciaal voor deze gelegenheid een 4 meter hoge Happy People sculptuur gemaakt. Het beeld, in de vorm van een blij persoon met op de buik de vlag van het land, getiteld: ‘Happy People of Bhutan’.

Berrie: “De rotonde vlak voor mijn atelier in Chaam is het middelpunt van de Benelux. Daar vertrekken we naar Hotel New York in Rotterdam. Waar ooit heel veel emigranten vertrokken op zoek naar geluk … ”.
De ultieme missie is om alle landen van de wereld, in de vorm van Happy People sculpturen te plaatsen bij het gebouw van de Verenigde Naties in New York. Momenteel zijn dit 193 leden/landen. Daarnaast zijn er van al deze landen, in gelimiteerde oplage, in verschillende afmetingen, sculpturen en art prints beschikbaar.
Het is de bedoeling dat de sculptuur ‘Happy People of Bhutan’ als eerste bij de Verenigde Naties in New York wordt aangeboden aan de koning van Bhutan.
Vervolgens gaat de sculptuur richting Binnenhof in Den Haag, waar aandacht wordt gevraagd voor GELUK. Eveneens zal aan Ministers, Tweede Kamer leden en passanten, gevraagd worden wat hen gelukkig maakt.
De actie wordt ondersteund door studenten van de Academy for Digital Entertainment, NHTV Breda University of Applied Sciences.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com