U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Tips en advies hoe snel een nieuwe vloer met laminaat

Tips en advies hoe snel een nieuwe vloer met laminaat

Geschreven door Elenea

hoe laminaat leggen en tipsLaminaat is een van de meest populaire vloerbedekkingen in Nederland. Logisch, want je legt het snel en makkelijk en de meeste laminaat vloeren zijn nog duurzaam ook! Het is makkelijk schoon te houden, dus ideaal voor een huishouden met kinderen.

Het juiste laminaat kiezen
Let bij het kiezen van laminaat op de kleur, maar ook op het geluid. Sommige laminaatsoorten zijn vrij luidruchtig als er met hakken over wordt gelopen. De laminaatvloeren van bijvoorbeeld Handyfloor kunnen direct op de ondergrond gemonteerd worden, waardoor het minder geluid maakt als je er overheen loopt. Wil je dus je vloer renoveren dan kan dat eenvoudig over je bestaande zolang je vloer maar egaal is.

Voordat je laminaat gaat leggen
Als je laminaat gekocht hebt, laat het dan twee dagen in de verpakking liggen in de ruimte waar het gelegd wordt. Zorg ervoor dat de ondervloer schoon is en eventueel bedekt wordt met een isolerende laag. Kijk of de deur nog open kan door een laminaat plank voor de deur te leggen.

Laminaat leggen
Begin in de linker bovenhoek te leggen. Laat een ruimte van 0.5 tot 1 cm vrij tussen de muur en het laminaat voor speling. De groef die naar de muur wijst kan afgesneden worden. De volgende strook kun je aansluiten door deze schuin in het lipje van de vorige plank te hangen en naar beneden te drukken. Een  nieuwe rij kun je beginnen met een stuk van minstens 15 cm. Als niet alle planken even lang zijn, krijg je een natuurlijker verloop van het laminaat. Ook heb je eenvoudig plaklaminaat waarmee je een ruimte ontzettend snel kan restylen. Bijkomend voordeel is dat het het strak tegen de muur kan leggen.

Laminaat afsnijden
Dit laminaat is ook erg eenvoudig te leggen. Je kan het laminaat gewoon op maat knippen met een schaar. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om laminaat in een lastige hoek of om een deurkozijn te leggen. Ook dit komt de snelheid van het leggen ten goede

Voorbeelden
Op internet zijn veel filmpjes te vinden waarop je kunt zien hoe je een laminaatvloer kunt leggen. Op de website van Handyfloor staan verschillende instructiefilmpjes voor laminaatvloeren. Als je nog geen ervaring hebt met het leggen van een laminaatvloer, dan is het slim om deze van te voren te bekijken.

Andere leuke tips met plaklaminaat
Ook zou je met het plaklaminaat van handyfloor bijvoorbeeld een oud kastje of tafelblad kunnen beplakken. Hierdoor geef je een kastje direct een heel ander uiterlijk en lijkt het net of je een nieuwe kast of tafel hebt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com