U bevindt zich hier: Home » moeders » Vervelen, hoe kind op weg helpen

Vervelen, hoe kind op weg helpen

Geschreven door Elenea
BRON: scenicreflections.com

BRON: scenicreflections.com

Ja hoor, met een kast vol speelgoed en veel vriendjes in de buurt, kan het kind zich nog steeds gaan vervelen. Een voordeel daarvan is, dat het niet het probleem van de ouder is, maar dat het een probleem van het kind is. Dus lieve ouders, hieronder enkele tips om niet het probleem op te gaan lossen, want daar leert het kind niet van, maar tips om je kind weer op de ‘rails’ te helpen, dus een beetje op weg te helpen.

  1. Geef het kind niet meer dan 3 suggesties waar hij/zij uit kan kiezen. Zegt het kind nog steeds nee, maak hem/haar dan duidelijk dat hij/zij zelf iets moet bedenken. Zo leert het kind zelf te verzinnen wat het kan gaan doen.
    Suggesties kunnen zijn: bellenblaas, stoepkrijten, verkleden, knutselen, schooltje spelen, hinkelen, tent bouwen …..
  2. Als ouder heb je niet altijd tijd om met je kind bezig te zijn. Ben je als ouder zelf bezig, dan is het belangrijk dat je tegen het kind zegt dat hij/zij zich nu zelf bezig moet amuseren. En dat mag natuurlijk best bij de ouder in de buurt …..
  3. Betrek je kind bij kleine taakjes in het huishouden, dingen die hij/zij nog niet eerder heeft gedaan. Dan wek je belangstelling op bij het kind en gaandeweg leert het kind dat het met het huishouden mee moet (kan) helpen.
  4. Zorg dat je een verkleedkist in huis hebt en een tent. Hiermee wordt de fantasie van het kind geprikkeld. Want door verveling wordt fantasie en creativiteit geprikkeld.
  5. Is het mooi weer en heb je een tuin, geef je kind dan eens een vergrootglas mee naar buiten, waarmee hij in de bloemen en op de bladeren kan kijken welke kleine insecten daar allemaal wonen.
  6. Merk je dat je kind zich verveeld door vermoeidheid, dan is een plekje op de bank ook wel eens lekker. Hierdoor kunnen de kinderen helemaal tot rust komen en gaat de verveling naar de achtergrond.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com