U bevindt zich hier: Home » moeders » Peuter pubertijd bestaat

Peuter pubertijd bestaat

Geschreven door Elenea

BRON: consistent-parenting-advice.com

Een enorme vermoeiende peuter. Twee en een half en dan vraag je je als moeder af wanneer het gepuber stopt! Een paar keer per dag kan de peuter een boze en trappende ondeugd zijn, die absoluut zijn (haar) zin wil hebben. Af en toe neig je dan om hem/haar toch maar zijn/haar zin te geven.

Probeer toch maar om bij zo’n bui hem/haar consequent op de gang of op de onderstre tree van de trap te zetten. Na zo’n bui, die meestal maar een paar minuten duurt, is de peuter weer lief, zegt sorry en gaat weer verder spelen…. grrrr!
Deze fase komt bij veel peuters voor.
Op de website van peuterplace staan tips.
En nog belangrijker: met drie jaar schijnt het allemaal beter te worden !

Gerelateerde artikelen

6 reacties

priscilla hutter april 9, 2006 - 4:07 pm

Hallo lieve mensen!Mijn zoon is bijna drie en vreselijk driftig en daarbij heel dominant.Ik verlies geregeld mijn zelfbeheersing uit onmacht;dat maakt me erg verdrietig.

Reageer
Ellen april 9, 2006 - 9:53 pm

Heel erg herkenbaar. Bij mij werkt het toch meestal op hem even op zijn kamer in zijn bed (hij klimt hier nooit uit) te zetten of anders op de gang. Op deze manier krijgt mijn peuter maar ook ik even een momentje pauze. Hij slaat mij zelfs af en toe in mijn gezicht. Het enige wat ik dan doe ik hem oppakken en afzonderen. Hoewel ook ik af en toe de neiging krijg om dan een tikje terug te geven.

Reageer
anna juli 6, 2006 - 11:38 am

Volgens mij is het goed om erg duidelijk te zijn tegen je kind en consequent in deze tijd. Hij groeid er vanzelf overheen. Het kan soms erg moeilijk zijn maar het is erg belangrijk dat je duidelijke regels toepast en dat het kind ook weet wat die regels zijn.

Reageer
elly juli 19, 2006 - 12:41 pm

mijn zoon van 3 en een half is vooral op peuterspeelzaal vreselijk dwars .thuis ook wel natuurlijk,maar als ze vertellen hoe hij die ochtend weer was dan denk ik pffffffffff wat moet ik er mee he , is mijn kind wel normaal? heeft hij geen stoornis?tis vooral ook bij het spelen alles hebben wat een ander heeft bv, niet krijgen dan boos en driftig worden, ik ken het heel goed maar tja thuis is dat minder omdat hij dan geen anderen alleen zijn kleine broertje om zich heen heeft, zou het ooit anders worden en een lief kindje op school worden ?

Reageer
Mammalien juli 21, 2006 - 9:17 am

Bij ons is het driftige nu wel over (maar ik herken het wel, de verhalen hierboven!) Onze zoon is 3 en een half. De voglende fase is hier dat hij (soms) heel onzeker is. bang voor vanalles en nog wat, verlegen, hangt aan mijn rokken als we ergens zijn… Ook dat zal wel weer over gaan.

Reageer
Wendy september 7, 2006 - 2:32 pm

pffft.. Hier nog een met een peuterpuber van drie en half.. ik wordt er een beetje moedeloos van.. zo driftig hij kan zijn..schreeuwen, krijssen, schoppen en slaan..omdat hij zijn zin niet krijgt.. hij ging altijd met veel plezier naar de PSZ maar nu is het huilen als hij moet..ik wil niet.. de juf heeft goede tips gegeven..dat we resoluut en de grenzen moeten aangeven maar wat is dat moeilijk.. heb geen zin om overal een strijd van te maken…

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com