U bevindt zich hier: Home » actueel » Krijgen depressieve vaders een huilbaby ?

Krijgen depressieve vaders een huilbaby ?

Geschreven door Elenea
BRON: humorlaugh.com

BRON: humorlaugh.com

Gelukkig hebben mijn kinderen een vrolijke papa 😉
Vaders die tijdens de zwangerschap van hun kind depressieve klachten hadden, krijgen vaker een huilbaby. Daar komt nog eens bij dat vooral zoontjes van depressieve vaders zes maanden na hun geboorte vaker angstig zijn. Dat concludeert Mijke van den Berg, psychiater van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam in een proefschrift waarop ze promoveerde.

De arts onderzocht bij haar onderzoek vaders die voor de zwangerschap al psychiatrische klachten hadden. Het is al langer bekend dat psychiatrische klachten van de moeder een rol spelen bij de ontwikkeling van het ongeboren kind. Zij pleit voor verder onderzoek naar de invloed van vaders op de ongeboren kinderen.

krijgen depressieve vaders huilbaby

BRON: humorlaugh.com

Vaders kunnen met hun klachten de psyche van de moeders beïnvloeden, die de verschijnselen vervolgens weer doorgeven aan hun ongeboren kind. Het zou volgens de promovenda ook zo kunnen zijn dat het gezin, door de problemen van de vader, meer maatschappelijke problemen heeft zoals een laag inkomen of slechte huisvesting. Deze problemen zouden op hun beurt weer impact kunnen hebben op de psychische gesteldheid van de moeder, die de problemen vervolgens doorgeeft aan haar ongeboren kind. Een derde verklaring zou volgens Van den Berg kunnen zijn dat de kinderen de verschijnselen genetisch van hun vader hebben meegekregen.

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Thijs september 11, 2007 - 9:09 pm

Iedere echte vent wordt depressief van een zwangerschap

Reageer
Thom september 11, 2007 - 10:23 pm

Speak for youreself!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com