U bevindt zich hier: Home » moeders » Kinderen ervaren pestgedrag van dieren

Kinderen ervaren pestgedrag van dieren

Geschreven door Elenea
BRON dutchaidan.blogspot.nl

BRON dutchaidan.blogspot.nl

Stichting Boekids heeft met twee basisschoolklassen uit Den Haag dierentuin Artis bezocht. Zij onderzochten met de kinderen het pestgedrag onder dieren om de kinderen bewust te maken van verschillende omgangsvormen en de sociale cohesie onder dieren om daarmee een vertaalslag te maken naar de kinderen en hun eigen situatie. Met een bioloog behandelden de kinderen verschillende onderzoeksvragen, zoals:

  • Welke dieren leven in groeps-verband?
  • Wat betekend hiërarchie?
  • Hoe gaan dieren met elkaar om?
  • Pesten dieren?
  • En wat is de functie van pesten in het dierenrijk?

De kleine onderzoekers kregen hierbij een beter inzicht in sociale structuren en de reden van pesten. Het is vooral belangrijk voor hen te analyseren waarom bepaalde reacties bij de omgang tussen dieren tot stand komen.

De uiteindelijke boodschap van het onderzoek was natuurlijk waarom kinderen vooral niet moeten pesten. Een ander belangrijk doel van Boekids is met dit initiatief ook de ogen van leerkrachten te openen, hun blik te verscherpen op het omgangsgedrag van kinderen in de klas. Vaak wordt namelijk de ernst van de situatie rondom pesten in de klas door leraren gebagatelliseerd.

Om de kinderen een inleiding te geven op het onderwerp pesten en hen voor te bereiden op het dierenonderzoek, vulden zij eerst een anonieme enquête in met vragen, zoals: Wat is pesten? Word je wel eens gepest? En heb je zelf wel eens gepest? Deze enquête geeft de leerkracht een beter inzicht in de sociale cohesie van de klas en zal hier beter op kunnen anticiperen.

Geef dit door aan jouw school !!!!
Scholen die ook graag deelnemen aan het onderzoek naar Pestapen kunnen contact opnemen met Stichting Boekids, www.boekids.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com