U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Helpende kinderhandjes en goed verzekerd zijn

Helpende kinderhandjes en goed verzekerd zijn

Geschreven door Elenea
BRON: flickr.com

BRON: flickr.com

Gelukkig is kinderarbeid verboden in Nederland, toch helpen kinderen graag een handje. Het boodschappenmandje vasthouden in de supermarkt of helpen opruimen in huis. Het is misschien niet altijd even effectief, maar het is gewoon schattig dat ze je willen helpen.

Klassiekers
De klassieke klusjes die kinderen vaak doen zijn lege flessen verzamelen en de auto van de buurman wassen. Lege flessen verzamelen is een veilig klusje, maar kinderen zijn nog wel eens wat enthousiast en voor je het weet hebben ze per ongeluk een kras op de auto van de buurman gemaakt. Met een aansprakelijkheidsverzekering zijn ze verzekerd voor dat soort ongelukjes.

Huishoudelijke klusjes
Kinderen vanaf een jaar of acht, krijgen ook wel eens huishoudelijke klusjes. Meestal begint het met het opruimen van hun eigen slaapkamer en als ze wat ouder zijn, kunnen ze ook grotere klusjes doen zoals stofzuigen of helpen in de tuin. Hier staan  nog een aantal tips als je kinderen wilt betrekken bij het huishouden, want niet ieder kind zal even enthousiast zijn over het opruimen van zijn of haar kamer.

BRON: flickr.com

BRON: flickr.com

Keukenhulp
Kinderen laten meehelpen in de keuken heeft een aantal voordelen: het is gezellig, ze leren er wat van en je kunt ze makkelijker overtuigen dat groentes lekker zijn als je het ze zelf klaar laat maken. Laat ze bijvoorbeeld de groente wassen en vertel hoe je het lekkere sausje klaarmaakt. Als het om groentes als broccoli en witlof gaat, kun je ze gerust een klein stukje rauw laten proeven. De meeste kinderen eten dan toch liever gekookte groente en voor je het weet is hun bord leeg.

Helpen op vakantie
Als je met kids op vakantie bent, is het zeker op de camping handig als ze meehelpen. Maak er echt teamwork van. Laat de grotere kids de wat zwaardere spullen naar de afwasruimte brengen en de kleintjes kunnen een theedoek dragen. Zo draagt iedereen zijn steentje bij. De kids voelen zich goed en de afwas is dan een minder vervelend klusje om te doen.

Tim

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com