U bevindt zich hier: Home » moeders » Wat doen moeders met het vakantiegeld

Wat doen moeders met het vakantiegeld

Geschreven door Elenea

wat doen met vakantiegeldDe huidige crisis heeft grote invloed op de vakantieplannen van gezinnen blijkt uit een onderzoek door JongeGezinnen.nl onder ruim 900 moeders. Het lukt niet meer om te sparen, want het geld is hard nodig voor andere doeleinden.

We blijven in de vakantie dichter bij huis, boeken weinig of geen wintersport vakantie en een zonvakantie schiet er bij in. Daarbij komt dat, als we op vakantie gaan, we heel zuinig met ons geld omgaan. Misschien allemaal niet verstandig voor de economie, maar wel voor onze eigen huishoud portemonnee.
De regering kan nog wel een voorbeeld nemen aan al die rekenende moeders en gezinnen, die geen geld over de balk gooien en proberen niet in de schulden te komen !!!!!

In de toekomst nog minder
Meer dan de helft van de moeders denkt ook dat de crisis in de toekomst nog meer invloed heeft op de vakantie-invulling. Bijna de helft van de moeders verwacht in de toekomst minder op vakantie te kunnen gaan en een derde denkt minder geld te kunnen besteden tijdens de vakantie. Ook een deel zegt waarschijnlijk dichter bij huis te blijven. Voor de komst van hun kinderen ging 20% van de moeders op vakantie in Nederland. Na de komst van kinderen stijgt dit aantal naar 50%.

Lastminute of juist vroeg boeken
De helft van de gezinnen gebruikt het vakantiegeld voor de vakantie, een derde van de moeders spaart ervoor. In sommige gevallen wordt de belastingteruggave gebruikt om de vakantie te bekostigen. En soms ook wordt de vakantie betaald met zwart geld. Om zo min mogelijk uit te geven boekt ruim een derde van de moeders lastminute of juist ruim van te voren om optimaal gebruik te maken van kortingen.

Jongegezinnen.nl is de grootste site voor aanstaande moeders en moeders met kinderen t/m 6 jaar en biedt een breed aanbod aan informatie, overzichtelijk ingedeeld naar levensfase.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com