U bevindt zich hier: Home » eropuit » Schilderfestival en inspiratie in Noordwijk

Schilderfestival en inspiratie in Noordwijk

Geschreven door Elenea

Schilderfestival noordwijkInspiratie opdoen tijdens het Schilderfestival in Noordwijk? Ga dan naar ‘Cultuur aan Zee’. Tot en met augustus vinden tal van culturele activiteiten en evenementen in Noordwijk plaats. De zee, het strand en de duinen spelen bij alle evenementen een grote rol. Soms als decor, dan weer als inspiratiebron en vaak als podium van kunsten.
Meer informatie bij schilderfestival.nl

Schilderen in de open lucht
Het concentratiepunt ligt dit jaar in Noordwijk Binnen waardoor de deelnemers uitgedaagd worden aandacht te besteden aan de mooie plaatjes van het oude dorp. Daarnaast wordt in 2013 teruggegaan naar de basis en de kern van het festival. Het schilderen en scheppen staan centraal. Buiten in de open lucht en de natuur in met niet meer dan materialen, inspiratie en externe prikkels. Tijdens het schilderfestival is de interactie met het publiek is een belangrijke pijler. Bezoekers kunnen het creatieve proces op de voet volgen.

Nieuw: digitaal schilderen
Kunstenaar Jurriaan van Hall zal tijdens de Expositie, ter gelegenheid van de 15e editie van het Schil-derfestival, een demonstratie geven van digitaal schilderen en boetseren. De schilder heeft zelf al een periode van experimenteren achter de rug en is enthousiast over deze nieuwe methode. “Ik heb nu al iPad-werk hangen op een tentoonstelling in Utrecht. Tijdens het Schilderfestival wil ik graag digitale portretten van markante Noordwijkers en bezoekers te schilderen”.

Expositie ExpoZee
De expositie ExpoZee in de Kapel van Noordwijk aan Zee is een tentoonstelling in wording. Deels worden werken van oude winnaars tentoongesteld, maar ook worden elke dag nieuwe kunstwerken toegevoegd. Geopend van zondagavond 16 juni tot en met zondag 23 juni 2013. Kapel, Hoofdstraat 96 in Noordwijk. Alle kunstwerken zijn te koop.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com