Gerelateerde artikelen

  • Poezieplaatjes op de muur is origineel Poezieplaatjes op de muur is origineel
  • Schelpen zoeken en thuis knutselen Schelpen zoeken en thuis knutselen
  • Kelly bag van Hermes als bouwplaat tas Kelly bag van Hermes als bouwplaat tas
  • Vogel en vogeltjes knutselen met diverse materialen Vogel en vogeltjes knutselen met diverse materialen
  • Bouwplaat zeester om te vouwen en te plakken Bouwplaat zeester om te vouwen en te plakken
  • Unieke collages van creatieve vormgeefster Unieke collages van creatieve vormgeefster

Tips hoe een knutselhoek inrichten

tips hoe knutselhoek inrichten
BRON: flickr.com

Voor veel kinderen is inmiddels de zomervakantie begonnen. Gelukkig is het nu ook precies mooi weer in Nederland. Helaas kennen we de Hollandse zomers inmiddels en weten we dat er dagen zullen zijn, dat de kinderen zich stierlijk vervelen omdat het buiten regent. Als je in een klein hoekje een knutselhoekje maakt, dan hebben de kids altijd iets te doen en kunnen ze vriendjes en vriendinnetjes uit nodigen.

Benodigdheden voor een knutselhoek
Een vierkante tafel
Twee stoeltjes
Kastjes
Knutselspullen

De knutselhoek inrichten
Een knutselhoek maken is heel makkelijk. Je plaatst de tafel in de hoek. Op die manier zijn twee ‘knutselplekken’. Als je geen vierkante tafel hebt, kun je ook kastjes kopen die op werkhoogte van de kids zijn. Dan kan de bovenkant van de kastjes worden gebruikt als ‘tafelblad’ en kan alles meteen worden opgeruimd in de lades. Als je wel een tafel hebt, hang de kastjes er dan boven zodat de kinderen er nog bij kunnen of  zet die naast de tafel neer zodat ze zelf alles kunnen pakken en opruimen.

Benodigde spullen
En knutselhoek is natuurlijk pas compleet met de juiste knutselspullen. Potloden, pennen, stiften, papier, scharen en lijm heb je in ieder geval nodig. Deze kun je vrij goedkoop bij de HEMA kopen. Met een kortingscode van de Hema kun je het online nog goedkoper bestellen. Daarnaast is het leuk om oude kleding te bewaren. Oude overhemden kunnen als verfschort gebruikt worden en sjaals kunnen ze knippen en plakken tot een eigen kunstwerk.

Laura