U bevindt zich hier: Home » buitenland » Tips zonder angst op vakantie naar buitenland

Tips zonder angst op vakantie naar buitenland

Geschreven door Elenea

tips zonder angst op vakantieUit een onderzoek van MasterCard onder meer dan 650 Nederlanders, in samenwerking met onderzoeksbureau Kien via Panelwizard, is gebleken dat 6 op de 10 Nederlanders angsten heeft bij vakantie naar het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan een beet van een kwal, de lokale taal niet begrijpen, rare insecten, té exotische gerechten en kan ik wel betalen aan de kassa?

De top drie vakantie-angsten:

  1. bestolen worden tijdens je vakantie
  2. vreemde insecten en ongedierte en
  3. vliegangst.

Verder noemden respondenten de angst die ze bekruipt als ze voor het eerst hun bikini of zwembroek weer aan moeten en de onzekerheid of ze wel kunnen betalen aan de kassa in het buitenland. Zijn die angsten gegrond? Vaak niet. Vliegen was bijvoorbeeld nog nooit zo veilig* en betalen in het buitenland kan anno 2013 net zo veilig en gemakkelijk als thuis.

zonder angsten op vakantie aGoed voorbereid op reis
Voor wie zeker wil zijn dat hij op vakantie altijd kan betalen heeft MasterCard de volgende vakantietips:

  • Neem een betaalpas en creditcard mee op vakantie. Dat is veiliger en makkelijker dan contant geld. Nederlanders zijn met hun Maestro betaalpas en MasterCard creditcard welkom bij resp. 15 miljoen winkels en 36 miljoen winkels wereldwijd.
  • Betalen met de betaalpas is binnen de Eurozone gratis.
  • Wie buiten Europa reist moet in veel gevallen zijn kaart ‘aanzetten’ voor gebruik buiten Europa. Kaarthouders kunnen hiervoor contact opnemen met hun bank.

Ik ga op vakantie en neem mee…
Even wat boodschappen doen in de supermarkt, de benzine betalen en het kaartje voor het beroemde Italiaanse museum kopen. Items die dan ook zeker mee gaan in de tas zijn de betaalpas (93%) en de creditcard (47%). Tijdens het genieten van dat heerlijke ijsje willen Nederlanders geen moment onbereikbaar zijn, meer dan de helft neemt de iPad, smartphone en laptop mee op reis om zo de onbetaalbare vakantiemomenten te delen met het thuisfront. Ook zijn zonnebrandcrème en aftersun vaste items die mee gaan (74%), bang zijn om te verbranden hoeft dus niet!

zonder angsten op vakantie

* Bron: Aviation Safety Network 2013

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com