U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Vrouwen van Nederland? Ga klussen!

Vrouwen van Nederland? Ga klussen!

Geschreven door Elenea
attractive DIYKlussen bespaart geld, maakt je zelfverzekerder en is goed voor het milieu. Dus haal de gereedschapskist tevoorschijn!
Vanwege de economische crisis wagen steeds meer vrouwen zich aan doe-het-zelf klussen, is uit onderzoek gebleken. Investeer in een doe-het-zelf cursus en leer hoe je een kraan, sanitair of waterleiding kunt repareren. Voor deze klusjes hoef je alvast geen klusjesman meer in te huren!
Verborgen voordelen
Een belangrijk voordeel als je zelf kunt klussen is: minder afval. Als je weet hoe je een klusje moet aanpakken hoef je niet zo snel materiaal weg te gooien omdat je minder fouten maakt en opnieuw moet beginnen. Ook weet je al van tevoren hoeveel materiaal je nodig hebt. Door te klussen wordt het weggooien van spullen ontmoedigt en ben je sneller geneigd om spullen te restylen en opnieuw te gebruiken. Als je spullen in het huis kunt repareren hoef je het natuurlijk niet snel te vervangen.
Milieubewust klussen
Vrouwen die klussen doen dit veelal vanwege de recessie of om onafhankelijk te zijn. Maar steeds meer vrouwen begrijpen dat het milieu de enige klus is die nooit afkomt en worden steeds bewuster van het milieu. Zo groeit de interesse in milieuvriendelijke verf en hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Gaat het stukadoren of betegelen van een muur je al gemakkelijk af? Misschien geeft dit je genoeg vertrouwen om ook een klus te doen waar je energie mee kunt besparen, zoals bijvoorbeeld het isoleren van de zolder.
Spread the Love
Heb je de smaak te pakken? Ga op pad en steek je hele buurt aan met het doe-het-zelf virus. Zijn je buren ook dol op klussen? Verfraai samen de buurt en fleur bijvoorbeeld het plaatselijke buurthuis op. Klussen zorgt er niet alleen voor dat je huis er fraaier uit ziet, ook de lokale gemeenschap profiteert er van. Maar, klussen zorgt niet alleen voor een sociale binding met je buren. Je handen gebruiken is ook nog eens een welkome afwisseling van de dagelijkse routine aangezien veel mensen de hele dag achter de computer zitten.
Klustips – Hulp bij het klussen

  • Krijg meer zelfvertrouwen en begin met een klein klusje. Ieder jaar worden weer duizenden eenvoudige elektrische apparaten zoals broodroosters, waterkokers en strijkijzers weggegooid. Ze doen het veelal niet vanwege een los draadje die je eenvoudig opnieuw kunt verbinden door een moer aan te draaien of een soldeerbout er een paar seconden bij te houden.
  • Wees niet bang om een van deze apparaten te openen. Demonteer het apparaat en bepaal of het om een eenvoudig probleem gaat. Wat geeft je een voldaan gevoel? Zelf een lekkende kraan repareren voor een paar euro aan materiaal of een klusjesman inschakelen?
  • Volg een doe-het-zelf cursus. Of, misschien is er wel een vrijwilligersproject waar je aan mee kunt doen en klus ervaring opdoet.
  • Geen tijd voor een cursus? Op YouTube tref je vele video lessen aan: van het repareren van de deurklink tot het plaatsen van een wasbak.

Jeukende handen? Zin om te klussen en ben je op zoek naar professioneel gereedschap? Breng dan eens een bezoek aan de webwinkel van Toolnation hier vind je een uitgebreid assortiment met gereedschap voor iedere klus.

Ruth

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com