U bevindt zich hier: Home » eropuit » Stadstrand of stadsstrand in Nederland en internationaal

Stadstrand of stadsstrand in Nederland en internationaal

Geschreven door Elenea

BRON: kootation.com

Stadstrand en niet in de file !! Is het stadstrand of stadsstrand? In ieder geval zijn het kunstmatig aangelegde stranden in een stad. Het geeft een stad meer uitstraling en de bewoners van de stad kunnen  toch een beetje van een strand genieten, zonder dat ze de auto in moeten. Veel grote Europese steden hebben een stadsstrand aangelegd, om o.a. verkeersopstoppingen tijdens warme zomerdagen te voorkomen.
Dit strand is gesitueerd aan de oever van een meer of rivier in een stad met veelal de mogelijkheid om te kunnen sporten en recreëren in de natuur. De horeca  vervult de primaire behoeftes, zoals een frietjes met snack of vis.

Bij een echt stadsstrand gaat het om genieten, zonnen, mode, flaneren, culinaire hapjes en drankjes, etc. Soms is bij zo’n stadsstrand geen water aanwezig, of geen zand, is zwemmen niet toegestaan, of gaat het bijvoorbeeld om beachvolleybal.

Je vindt bijvoorbeeld een strand aan de Maas, in het hartje van Rotterdam. Het is een (overdekt) strand aan de Maas. Het is een paradijsje midden in de stad. Er worden tal van activiteiten georganiseerd zoals, live Jazz, workshops voor beachkids, Salsa, de beste upcoming DJ’s en live ‘klassieke’ muziek.

stadstrand is strand in de stad in Nederland

Waar zijn stadstranden

Ook in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Venlo, Amersfoort, Nijmegen, Maastricht en ……. kun je naar het strand.
Klik op strandindestad.nl voor alle stad-strandlokaties in Nederland en internationaal.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com