U bevindt zich hier: Home » feestdagen » Boomboek maken met liefde voor natuur

Boomboek maken met liefde voor natuur

Geschreven door Elenea

Een boomboek heeft een kaft van boombast en als je het boomboek openslaat zie je geen bladzijden, maar een verzameling boombladeren, takjes, wortelen en zaden. Kasteel Groeneveld in Baarn heeft een bijzondere bibliotheek in beheer. Zo’n verzameling heet dan een xylotheek. Deze boomboeken waren bedoeld voor studenten om studie te maken van de verschillende boomsoorten. Op de achterkant van de bovenkaft staat de botanische beschrijving, zoals waar hij groeit, wanneer hij bloeit en wat voor vruchten hij geeft.
Een boomboek maken is een tijdrovende hobby. Misschien heb jij in de tuin een prachtige boom staan of heb je een speciale herinnering aan een boom, maak dan een boomboek ter ere van deze boom. Gebruik met liefde en zorg voor de boom stukjes van de bast, de bladeren en het zaad en schrijf een tekst ter herinnering op mooi gezeefd papier.

  1. Zorgvuldig van het juiste hout een boek maken.
  2. Gebruik voor de bovenkaft bast van jouw boom, waardoor je de grote knobbels en de vergroeiingen van het hout kunt laten zien of juist een bast met een gladdere structuur, waardoor het er bijna uitziet als een echt boek. Laat dit drogen.
  3. Op de rug van het boomboek plak je een gouden band of die beschilder je met goudverf. Daarop schilder/schrijf je de naam van de boom of bijvoorbeeld de datum jouw herinnering en stukjes gedroogde bast.
  4. Plak of klem jouw tekst in je boomboek
  5. Doe jouw gekozen gedroogde materialen in je boomboek met bijvoorbeeld gedroogd mos

Je kan het boomboek ook maken voor iemand waarvan je weet dat hij of zij deze herinnering zeer waardeert.

BRON: buitenleven

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Jeroentje oktober 10, 2007 - 12:49 am

Kijk eens op de site van Beeldhout. Die maken mooie dingen zeg.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com