U bevindt zich hier: Home » moeders » Puberteit is blijven opvoeden en begeleiden

Puberteit is blijven opvoeden en begeleiden

Geschreven door Elenea

puberteitDe puberteit is de periode waarin meisjes en jongens zich tot volwassene ontwikkelen. Ze worden geslachtsrijp en ontwikkelen zich mentaal tot volwassenen. In het algemeen valt de puberteit tussen 10 en 18 jaar.
Ben je binnenkort een moeder van een kind in de puberteit of zit je er middenin dan heb je je wellicht al jaren geleden mentaal schrap gezet. Diverse horrorverhalen waren wellicht voor jou voldoende aanleiding om je al vroegtijdig “in te lezen”.

Dus koop het boek “Wat nou……. pubers”
Het boek behandelt een vermakelijk scala aan onderwerpen, waaruit een ieder zijn/haar eigen pijnpunt kan halen om bevestigd te krijgen dat het eigenlijk toch wel gewone (jonge!) mensen zijn. Het enige ongewone aan de pubers zijn eigenlijk de ouders (“Nee mam, waarom SNAP je dat nou niet?” of soms is een verwijtend “duhu” al bijna een volzin). Die ouders doen er goed aan om via het betreffende boek snel aan te schaffen! Ook heerlijk om te lezen als het nog gewoon lekker loopt, niets is namelijk zo veranderlijk als een echte puber.

De auteurs gaan ervan uit dat de puberteit een nieuwe, en soms spannende fase is in het leven van ouders en kinderen. Het boek biedt ouders van (aankomende) pubers een steuntje in de rug met een overzichtelijke beschrijving van de veranderingen die de puberteit met zich meebrengt. Het geeft tevens aan hoe ouders daarin mee kunnen veranderen. Een belangrijke boodschap is dat ouders vooral moeten doorgaan met opvoeden!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com