U bevindt zich hier: Home » moeders » Vliegen met kinderen tips

Vliegen met kinderen tips

Geschreven door Elenea
BRON: http://media-cache-ak0.pinimg.com

BRON: http://media-cache-ak0.pinimg.com

Vliegen met kinderen en met een goede voorbereiding is een vliegvakantie met kleine kinderen prima te doen. Uiteraard is het niet zo fijn om met kinderen naar Australië te vliegen, maar kortere vluchten zoals naar Istanbul, kunnen heel goed. Niets let je dus om eindelijk die vliegtickets te boeken. Een paar tips voor vliegen met kinderen.

Vliegen met kinderen en de voorbereiding

tips vliegen met kinderenAls kinderen voor de eerste keer gaan vliegen is het belangrijk om de kinderen van tevoren goed uit te leggen wat er allemaal gaat gebeuren. De eerste keer is voor de kinderen natuurlijk een grote belevenis. Waarschuw ze dat het op het vliegveld waarschijnlijk erg druk is en dat ze verschillende keren lang moeten wachten, zoals in de rij voor de bagagecheck.

Vliegen met kinderen en spelletjes
Kinderen kunnen over het algemeen niet lang stilzitten. Dat kan je compenseren door te zorgen voor een goede hoeveelheid afleidingsmateriaal. Leesboekjes, kleurplaten en speelgoed, waar zij een ander niet mee storen, zijn altijd goed, maar laat ze ook lekker spelen op die mobiele spelcomputer waar ze thuis maar een uurtje per dag op mogen spelen. Als je een laptop of iPad hebt, zet er dan een paar kinderfilms op en zorg voor een hoofdtelefoon (of twee, met een splitter).

Ga op tijd van huis
Als je een wiegje nodig hebt in het vliegtuig dan moet je dat ruim van tevoren aangeven: het aantal beschikbare wiegjes is beperkt. Kinderen willen natuurlijk aan het raam zitten. Mocht het zo zijn dat jullie apart moeten zitten en het kind naast een vreemde moet plaatsnemen, probeer dan een plaats aan het gangpad te krijgen, zodat ze niet over anderen hoeven heen te kruipen als ze naar het toilet moeten. Probeer ook te zorgen voor een directe vlucht. Overstappen is op sommige vliegvelden (zoals in Parijs) een ware hel, zeker met kinderen. Soms zijn die directe vluchten iets duurder, maar als je een beetje zoekt, bijvoorbeeld op de website van Corendon, dan hoeft dat niet al te zeer in de papieren te lopen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com