U bevindt zich hier: Home » sinterklaas surprise » Sinterklaas surprise maken

Sinterklaas surprise maken

Geschreven door Elenea

sinterklaas surprise pakjes

Sinterklaas surprise maken en veel tips en ideeën. Hoe maak je een sinterklaassurprise. Je hebt je lootje getrokken en dan……  Het kado is niet het grootste probleem, maar het bedenken van een knutsel is niet altijd even gemakkelijk. Maak je keuze uit veel  originele sinterklaas surprise tips.
Maak jouw fop cadeau en gedicht en vertel elkaar op acceptabele wijze de waarheid…….

Bij veel gezinnen wordt pakjesavond gevierd. Sinterklaas brengt dan cadeaus voor de kinderen en voor de ouderen een surprise, die vaak met een rijmpje of gedichtje wordt vergezeld.
Dus wil je zelf een surprise knutselen dan kan je door te klikken op de bovenstaande link veel surprises vinden.

Sinterklaas surprise tips

  • Pak het cadeau altijd eerst in en zet de naam voor de ontvanger er op
  • Vergeet niet bijtijds het (juiste) pakje in de surprise te doen
  • Zet het cadeau goed vast in de surprise door het goed op te vullen met bijvoorbeeld proppen krantenpapier
  • Kies een onderwerp voor een surprise dat goed bij de persoon past: zijn/haar hobby, wat vindt de persoon leuk of juist niet leuk of eng, zijn/haar werk, auto, vakantie, huisdieren, sport ………

Gerelateerde artikelen

132 reacties

Elenea augustus 12, 2005 - 8:02 pm

ja, en dan weet je waar je de surprise tipper kan vinden: bij de weblog hobby van Elenea !!! Tot straks!!

Reageer
Silvie de Graaf oktober 19, 2005 - 11:26 am

Ik maak heelveel tijd vrij voor knutselen en ik heb al heel veel mooie voorwerpen gemaakt en ook al een paar verkocht.

Reageer
Elenea oktober 19, 2005 - 12:37 pm

@Silvie. Je site is zeker een aanrader. Klik op de Sinterklaasgedichtenboek en je vindt er bestaande gedichten en een gedichtenmaker, sinterklaasrecepten, liedjes en iets over de geschiedenis.

Reageer
helga knipscheer oktober 25, 2005 - 6:19 pm

hoe maak je een grote rol plakband

Reageer
Elenea oktober 25, 2005 - 8:01 pm

@Helga. Een grote rol plakband als surprise kan je zo maken. Snij twee (hele) grote cirkels uit stevig karton en snij uit het midden van iedere cirkel een kleine cirkel. Doe je presentje ertussen, vul op met krantenpapier en plak de zijkanten en de binnenkant cirkel dicht met papiertape. Beschilder de hele grote rol plakband zoals een originele tape eruit ziet met acrylverf (mooie kleuren en goed dekkend).
Als je nog wat wil vragen hoor ik het wel van je, succes!

Reageer
Elenea oktober 26, 2005 - 8:10 pm

Een chocoladesurprise maken doe je zo: Koop bij Albert Hein een paar flinke repen pure chocolade. Smelt de repen langzaam in een pannetje. Ik weet niet hoe groot je kado is, maar in een plastic (grote)saladebak of in een leeg pak melk giet je eerst wat chocolade. Pak je kadootje goed in met plastic. Doe het pakje in de vloeibare chocolade. Vul verder op met de laatste vloeibare chocolade tot je kadootje goed ondergedompeld (en van alle kanten flink bedekt met chocolade) is. Laat de chocolade hard worden. Verwijder het saladebakje of het pak melk. Rasp de chocola een beetje in de vorm en pak het in als een heerlijk grote bonbon met glimmend papier. Stuur je mij een foto. Mijn emailadres vind je door op de W onder deze reactie te klikken. Succes en veel plezier!

Reageer
Elenea oktober 28, 2005 - 11:36 am

@Charlotte. Ja, ik weet iets. Je kan een heel groot stokpaardje maken. Hier is een tekening van een paardenhoofd die je kan printen. Maak op de stok je pakje goed vast met stevig tape. Plak twee mooi gekleurde prints van het paardenhoofd aan beide kanten van het pakje.
Als je heel handig bent en veel tijd hebt is een paardenhoofd van papier-maché en acrylverf natuurlijk ook heel gaaf!.

Reageer
Elenea november 8, 2005 - 7:51 pm

@Else. We gaan voor het maken van een super grote Mars als surprise. Maak van fijn kippengaas een HELE GROTE mal van de vorm van een Mars, laat een klein vakje open (aan de onderzijde), waar je hand (en je kado ruim doorheen kunnen, om hem later te vullen. Maak papier mache in een emmer en boetseer je kippengaas flink dicht met papier-mache. Laten drogen. Kado erin, opvullen met krantenrepen en sluiten met een stukje karton en tape. Daarna beschilder je je super Mars met acrylverf chocoladebruin. Op een groot tekenvel teken en schilder je het Mars-papier. Laten drogen en dan pak je daarmee je super grote Mars in als een echte MARS.
Ja kan ook direct op het gedroogde papier-mache het Mars-papier schilderen. Nog vragen? Laat het me weten, succes Else.
Stuur je me een foto? Dan schrijf ik een artikel over deze surprise en gebruik ik daarbij jouw foto! elenea.hobby@gmail.com

Reageer
Elenea november 14, 2005 - 11:46 am

@Monique. Ik heb een bouwplaat van een Harley Davidson voor je gevonden. Die kan je printen en in elkaar zetten of laten vergroten bij de kopieershop en als surprise gebruiken. Succes!

Reageer
Elenea november 14, 2005 - 8:05 pm

@Caspar. Heb je een oude bal, dan kan je die een stukje opensnijden en je kado er in doen en opvullen met veel zelfgeknipte krantensnippers. Je plakt de bal dicht met tape. Schuur de bal een beetje op en koop de goede verf waarmee je op het materiaal van de oude bal kan schilderen (vraag in de verfshop bij jou in de buurt). Schilder op de bal een gezicht en plak er korte stukjes wol op voor zijn haar of schilder er het gemilimeterde haar op.
Ja kan ook de bal van papier mache maken, maar dat is wel wat meer werk. De mal voor de bal maak je dan van fijn kippengaas en die beplak je met de papier mache. Goed laten drogen. Dan beschilderen met acrylverf. Maak met deze gedichten generator er een mooi gedicht bij. Succes en veel plezier op school

Reageer
Elenea november 15, 2005 - 8:03 pm

@Leonie. Een cadeau uitzoeken bij de kadozoeker is denk ik het eerste wat je kan doen. Jij weet de leeftijd en de lifstyle van je moeder en jij weet hoeveel je wilt uitgeven. Heb je een kado gevonden en wil je nog graag advies over een surprise, laat mij dan weten wat je kado geworden.

Reageer
Elenea november 15, 2005 - 8:15 pm

@Monique. Eenvoudiger idee is je kado in een grote lege enveloppen of flessendoos te doen en opvullen en rondom dichtplakken. Plak er met tape een stok op als stuur en schilder op de doos met acrylverf de tank en de wielen van de motor en schrijf er met een dikke stift een merk van een motor op.

Reageer
Elenea november 20, 2005 - 2:47 pm

@Lars. Maak van karton of papier mache een inmens grote T-bone steak en koop een kado dat te maken heeft met voetballen. Maak je de T-bone steak van papier mache dan begin je met een ontwerp van fijn kippengaas en je laat een gat open om je kado er in te stoppen. De papier mache plak je lekker dik rondom het kippengaas. Laten drogen, kado erin, dichtplakken met papiertape en bruin schilderen met acrylverf (zoals een T-bone steak). Maak je je T-bone steak van karton dan teken je de vorm tweemaal op het karton en je snijdt hem uit. Kado ertussen, dichtplakken met papiertape en ook weer bruin schilderen met acrylverf. Een gedicht erbij, eventueel gemaakt met de gedichtengenerator.

Reageer
Elenea november 20, 2005 - 9:59 pm

@Helen. Dat is een leuk idee. Een groot honkbalveld maken van een kartonnen doos en die beschilderen met de veldindeling en daar doe je je kado in. Op het honkbalveld kan je papieren poppetjes vastmaken.
Je kan er ook dit honkbal logo op schilderen.

Reageer
Elenea november 21, 2005 - 11:21 am

@Marloes. Chocola, handbal, bier even denken hoor….. Je maakt van karton een enorm groot bierglas. Dat doe je door je glas te tekenen op het karton en uit te knippen, op de rollen en met papiertape vast te plakken. De onderkant maak je dicht met een rond kartonnetje of tape je dicht. Je kado er in met veel chocolade soorten en verder opvullen met krantensnippers. Bovenkant dicht zoals de onderkant. Je schildert met acrylverf in de juiste kleuren het bier met kraag er op.

Reageer
Elenea november 22, 2005 - 8:10 pm

@Kim. Ik heb enkele ideeën voor je gevonden hoe je een draak kan maken. Van papier mache is natuurlijk altijd een optie, maar is niet gemakkelijk en veel werk. Je maakt een draak van fijn kippengaas en laat een gat open om het kado er later in te doen. De papier mache plak je goed dicht rondom het kippengaas. Laten drogen, kado erin, dichtplakken met papiertape en schilderen met acrylverf. Een draak om te knutselen vind je onder deze link. Ik heb ook nog een bouwplaat van een draak gevonden, die je flink kan vergroten en ook nog een kartonnen draak met printable.

Reageer
Elenea november 24, 2005 - 6:32 pm

@Arianne. Als kado vind ik een stratenboek een goed idee. Als surprise maak je een grote EHBO doos van karton en die beschilder je. In de doos kan je allerlei zelfgemaakte frutsels als ehbo materialen doen. In ieder geval je stratenboek, die pak je in effen papier en daar schrijf/teken je op EHBO-gids. Van marsepein koop je en/of van papier maak je steriele gaasjes, leukoplast, hansaplast, mutella (lapje stof), flesje Dettol, grote verbandrollen, etc etc. Hier vind je de inhoud van een EHBO doos. Veel plezier bij het maken, lijkt me leuk om te doen. Succes

Reageer
Elenea november 24, 2005 - 9:14 pm

@Marielle. Maak een enorm groot postzegelvel van stevig karton. Schilder het karton wit. De grote postzegels maak je van allerlei geprinte afbeeldingen met de onderwerpen katten, judo en voetbal, die je er op plakt met tussenruimte. Ik geef je hierbij enkele voorbeelden van te printen afbeeldingen. Met een dikke stift zet je de zwarte stippen op het witte achtergond voor het af te scheuren stippellijntje van de postzegels. Met deze kadozoeker kan je wellicht een leuk kadootje vinden. Dank voor je leuke reactie.

Reageer
Elenea november 25, 2005 - 10:52 pm

@Danielle. Maak deze voetbaltaart vele malen groter en doe je kado erin.

Reageer
Elenea november 26, 2005 - 4:49 pm

@Bezoekers. Vanaf zaterdag 26 november 2005 geen surprise-adviezen meer. Jullie worden verwezen naar deze sinterklaas surprise en kado ideeën.

Reageer
Kim december 6, 2005 - 4:03 pm

Ik wilde jullie hardstikke bedanken voor de tip, mijn surprise is top geworden, en de jongen voor wie ik het had gemaakt vond het erg leuk.

Helaas ben ik vergeten er een foto van te maken,..

Maar alsnog, BEDANKT!

Reageer
Elenea december 7, 2005 - 12:41 am

@Kim. Leuk dat je me nog even laat weten dat je surprise zo’n succes had. Is natuurlijk in hoofdzaak door je eigen creativiteit. Ik kan wel een voorstel doen, maar jij moet er toch wat van maken. Jammer dat je geen foto voor me hebt, maar graag gedaan ……

Reageer
Elenea december 13, 2005 - 4:37 pm

@ Scrol bij deze hobby.blogo link flink naar beneden voor sinterklaas surprise ideeën.

Reageer
Katinka november 22, 2006 - 3:25 pm

Als je echt niet meer weet wat je kunt maken kun je nog altijd deze surprise maken:

Benodigdheden:
– Schoenendoos (of andere doos)
– A4 gekleurd papier
– Kleurplaat waarvan degene bijv. fan is
– Kleurtjes en/of printer
– Plaksel

Hoe te werk:
Ik heb het zelf als volgt gedaan. Je beplakt de schoenendoos helemaal met gekleurd papier of inpakpapier (zorg dat deze nog open kan om het cadeau eruit te halen!) Daarna ga je op zoek naar een kleurplaat van bijv. Bob de Bouwer en print deze uit. Je kunt kiezen om deze nu zelf in te gaan kleuren met kleurtjes of je pakt verschillende kleuren papier, doet deze in de printer en print het zo vaak uit als nodig is zodat je ieder onderdeel in de goede kleur kunt uitprinten! Dan het plaatje/ de onderdelen uitknippen en op de schoenendoos plakken. (Heb je gekozen voor elk onderdeel los uit te printen wees dan slim en pak de kleur van bijv het lijf als ondergrond en plak daar de onderdelen op!)

Ook kun je tekst of iets anders op de zijkant van de doos plakken.

Succes ermee! (Hoop dat iemand er nog wat aan heeft)

Reageer
Elenea november 26, 2006 - 7:17 pm

@Zoek je een idee voor een sinterklaas surprise,
KLIK HIER en scrollen maar !!!

Je kan ook surprise typen in de zoekoptie (bij zoedken) in de linker kolom.

Reageer
- december 4, 2006 - 11:47 am

Grote dierenbouwplaten en MOOI waar veel ruimte voor een surprise in is, klik op yamaha

Reageer
Elenea november 14, 2007 - 9:24 pm

@Lisette. Ik weet niet welke kaart je deboelt. Bedoel je dit? KLIK HIER

Reageer
Elenea november 17, 2007 - 6:03 pm

@Sara. Een onbewoond eiland maak je van papiermache en dat doe je als volgt:
Maak een basisvorm voor het eiland van kippengaas en soepel ijzerdraad. Maak de vorm lekker ruig en groot. Laat aan de rechte onderkant een gat open, zodat later je kado er in kan.
Maak repen krantenpapier nat met behangerslijm. Plak 2 of 3 lagen op je kippengaas-eiland.
Goed laten drogen. Je kado er in en dichtplakken met (papieren)schilders-tape.
Beschilder je eiland met acrylverf en als dit droog is plak je er
een of meerdere palmbomen op, gemaakt van gekleurd karton (bruin en groen).

Reageer
hadewich november 18, 2007 - 7:34 pm

@ Nona. Ben je een beetje handig? Want op deze site vind je bouwplaten om dieren te maken. er zit ook een poes bij je kunt het kodotje er in doen on bij de pootjes vast maken…
veel succes!!

Reageer
Lizz november 19, 2007 - 4:41 pm

Hee!
Wat een leuke en superhandige site!!
Mijn oom is hovenier, nu wilde ik een mooie creatieve tuin voor hem maken!
Niet te eenvoudig met een plat vel met wat boompjes.
Heb jij ideen hoe ik het kan aanpakken?

Alvast erg bedankt!!

Reageer
princess november 19, 2007 - 5:17 pm

het is hier echt kei gaaf

Reageer
Elenea november 20, 2007 - 8:38 pm

@Originele surprise. Doe je CD of boekenbon tussen twee kartonnetjes en plak die aan elkaar met (papieren)schilderstape.
Met behangerslijm plak je deze kartonnetjes helemaal vol met geprinte foto’s die je vriend gemaakt heeft.
Maak er een gedicht bij met deze gedichten generator.

Reageer
Stuiterbal november 21, 2007 - 6:04 pm

Hey, misschien is het een leuk idee om een zwembad te maken van een schoenendoos…
je kan een duikplank maken van een stuk karton, en een glijbaan van wc-rollen.
Je kunt aan de zijkant van de schoenendoos een gat maken, waar ze haar hand in kan steken. Daar stop je dan het cadeau in!
Liefs,
Stuiterbal

Reageer
Stuiterbal november 21, 2007 - 6:07 pm

Hey, misschien is het een leuk idee om een fotoalbum te maken. Je plakt er allemaal gekke foto’s van hem in, en op 1 pagina plak je de waardebon.
Je kunt het fotoalbum ook beplakken met plaatjes uit tijdschriften of internet over fotograferen!
Hopelijk heb je hier iets aan
Liefs,
Stuiterbal

Reageer
Elenea november 23, 2007 - 5:22 pm

@J. Klik op sinterklaas surprise voor een drummer.

Wil je er een vies accentje aan geven, pak je kadootjes dan goed in het plastic. Doe je kado (zoals beschreven onder de link) in de trommel(s) en vul de trommel(s) met aangemaakt Brinta (pap) EXTRA DIK, dus niet te veel verdunnen met water !!!!!

Reageer
Elenea november 30, 2007 - 4:34 pm

@Meike. Print de bouwplaat van een Ferrari, vergroot die met het kopieerapparaat op stevig papier en maak daar je surprise van. Doe je kado hierin.

Reageer
jan oprins december 2, 2007 - 5:08 pm

ik heb misschien een leuk idee een sinterklaas pizza je haalt bij de pizzeria een pizzadoos en die versier je. dan maak je met brooddeeg klik hier voor het recept niet eetbare zoutachtige spul) een pizza basis die bak je (duurt wel lang dat bakken) dan laat je hem afkoelen. je schildert hem met rode verf voor de tomatensaus en geel voor kaas en dan plak je er pepernoten en schuimpjes op je doet de pizza in de doos en voila een sinterklaas pizza

Reageer
jan oprins december 2, 2007 - 5:10 pm

je kunt die pizza natuurlijk niet echt eten maar het is wel heel grappig (:

Reageer
angela december 2, 2007 - 5:47 pm

dit is vet makkelijk zo’n site he

Reageer
shila november 14, 2008 - 9:50 pm

kun je misschien voorbeeld geven hoe je moet paard knutselen ik weet wel maar ik kom er niet uit plz help me

Reageer
Elenea november 14, 2008 - 11:04 pm

@Shila. Een paard als sinterklaas surprise maak je van papiermache. Klik op hoe papiermache surprise maken

Reageer
amber november 18, 2008 - 5:30 pm

dit is echt een leuke site!!

Reageer
- november 18, 2008 - 7:01 pm

hoe maak je een trampoline als surprise.ik heb een meisje getrokken en weet niet wat ik kan maken

Reageer
Vincent november 18, 2008 - 8:12 pm

ja ik heb ook een meisje getrokken met lootjes en zei heeft in haar beschrijving staan dat ze van kleine boekjes houd en trampoline springen. het is een beetje onduidelijk. voorderest staat er niks in.

Reageer
Elenea november 18, 2008 - 8:37 pm Reageer
Hadewich november 20, 2008 - 9:30 am

hej

kan iemand mij helpen?
Ik heb mijn moeder gertokken en zij speelt cello. dus wou ik er eentje gaan maken. Heeft iemand tips over hoe? en misschien ook wat voor een materialen ik het best kan gebruiken?

Dank je!

Reageer
Elenea november 20, 2008 - 6:10 pm Reageer
G.E. november 21, 2008 - 1:20 pm

Kan iemand mij HELPEN ! !

Want ik heb iemand getrokken
die iets wou van Lego
dus ik dacht dan maak ik toch
een grote Lego poppetje
Okee maar hoe??
heeft iemand een idee?

Alvast Bedankt 😉

Reageer
Elenea november 21, 2008 - 2:47 pm Reageer
hadewich november 22, 2008 - 10:25 am

dank je wel! ik ga proberen een middel grote cello-suprize te maken.

Reageer
1 2 3

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com