Gerelateerde artikelen

  • Zandkastelen bouwen met de kinderen Zandkastelen bouwen met de kinderen
  • Bodypainting festival in Lisse Bodypainting festival in Lisse
  • Winter beleven in Openluchtmuseum Arnhem Winter beleven in Openluchtmuseum Arnhem
  • Kinderfilmfestival door heel Nederland Kinderfilmfestival door heel Nederland
  • Grote kerstmarkt Keukenhof Grote kerstmarkt Keukenhof
  • Leukste evenementen RAI Amsterdam Leukste evenementen RAI Amsterdam
eropuit

Halloween griezelen in een Pretpark en voordelig verkleden

korting halloween pretparkenHalloween griezelen in een Pretpark met Trick or treat. Waar vier jij Halloween dit jaar? Het Amerikaanse feest Halloween wordt ook in Europa steeds vaker gevierd. Voornamelijk in alle pretparken, die eind oktober alles uit de kast trekken om zo griezelig mogelijk voor de dag te komen. Enge mummies, heksen en boosaardige clowns staan klaar om jou de leukste griezelavond van het jaar te bezorgen.

Halloween en voordelig verkleden

De naam Halloween is afgeleid van All Hallows Eve, oftewel Allerheiligenavond. Bij de oude Kelten begon het nieuwe jaar op 1 november met Allerheiligen, wat dus betekent dat Halloween hun Oudejaarsdag was! Deze dag was voor hen extra bijzonder, omdat zij geloofden dat alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om een levend lichaam in bezit te nemen. Maar geen enkele levende Kelt die dat wilde natuurlijk! Daarom droegen zij maskers om de kwade geesten weg te drijven. En zie hier: de oorsprong van het verkleedpartijtje! In Groot-Brittanni√ę wordt dit feest al eeuwen of misschien millennia lang gevierd, de Amerikanen namen het griezelige gebruik pas in de 19e eeuw over. Dit dankzij de grote groepen Ieren en Schotten die immigreerden naar het grote land aan de andere kant van de oceaan.