U bevindt zich hier: Home » cadeau shoppen » Luie ouders wel of geen betere ouders

Luie ouders wel of geen betere ouders

Geschreven door Elenea

luie ouders zijn betere oudersLuie ouders zijn ouders die hun kinderen meer hun gang laten gaan. Dus een positieve uitleg van het woord lui !!! Kinderen hebben het tegenwoordig druk druk druk. Ze moeten naar judo, voetbal, tennis-, piano- en balletles. Thuis zitten ze achter de computer of kijken tv. Kinderen hebben hun eigen smartphone. Door al die verplichte bezigheden weten kinderen niet meer hoe ze zichzelf kunnen bezighouden en verliezen het vermogen zelf spelletjes te bedenken. Waar is hun verbeeldingskracht gebleven?

Luie ouders hebben gelijk

Hodgkinson komt met een even verrassende als simpele oplossing die het leven van ouders gemakkelijker en goedkoper en dat van kinderen leuker maakt: het luie ouderschap. Ouders moeten hun kinderen hun gang laten gaan.
In ” Luie ouders hebben gelijk ” trekt Tom Hodgkinson van leer tegen alle ploetermoeders en overactieve papa’s en hun manier van opvoeden.

In onze overgeorganiseerde maatschappij hebben kinderen en ouders het druk en is er voor kinderen weinig of geen ruimte voor eigen invulling en fantasie. De schrijver komt in onderwerpen als ‘Een einde aan het gejammer’, ‘Het belang van de natuur’, ‘Weg met school’, ‘Weg met televisie, leve de vrijheid’ via vlotte beschrijvingen van zijn eigen ervaringen tot een aantal verrassende en eenvoudige oplossingen voor opvoedingskwesties.
Vlot en met humor en toch ook ernst beschreven opvoedingszaken, confronterend, uitdagend en vooral ter overdenking. Eigenlijk een ‘must’, zeker voor leerkrachten basisonderwijs (vanwege de vele verwijzingen naar bijvoorbeeld Locke en Rousseau), maar ook voor moderne ouders vanwege de vele ‘eye-openers’. Een modern opvoedingsboek waarin een ieder zijn eigen herkenningspunten zal weten te vinden.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com