U bevindt zich hier: Home » buitenland » Koudste vakantie bestemmingen ter wereld

Koudste vakantie bestemmingen ter wereld

Geschreven door Elenea
BRON: wallpaper111.com

BRON: wallpaper111.com

Koudste vakantie bestemmingen, waarom zou je daar naar toe gaan? Natuurlijk voor de prachtige stille natuur. Mensen die niet genoeg kunnen krijgen van de koude winterperiode met wandelingen door de sneeuw, kunnen het hele jaar door op vakantie in Davos in Zwitserland of Reykjavik in IJsland. Dit zijn de vakantiebestemmingen met de laagste gemiddelde jaartemperatuur. Dit blijkt uit onderzoek van Expedia.nl, online reisbureau en lokaal en wereldwijd expert op het gebied van reizen, waarbij bijna 250 vakantiebestemmingen met elkaar werden vergeleken.

Koudste vakantiebestemmingen ter wereld

De gemiddelde jaartemperatuur van de Zwitserse wintersportplaats is slechts 4 graden. Toch wordt in Davos niet de laagste temperatuur gemeten. De temperatuur is vrij stabiel gedurende het jaar en deze plek blijkt de koudste met -3 graden in de maand januari. Dit is mede te danken aan het feit dat Davos de hoogst gelegen stad van Europa is (1560 meter boven zeeniveau), waardoor het er het hele jaar door fris is.

Reykjavik is ook een bestemming waar de temperatuur vrij constant is. Het maakt daarom niet veel uit of je in de zomer- of winterperiode gaat. Reykjavik is een vakantiebestemming die het gehele jaar door populair is onder vakantiegangers. De warmste maand is juli met gemiddeld 14 graden. Opvallend is dat Reykjavik niet eens een gemiddelde temperatuur onder het vriespunt heeft liggen. Januari blijkt de koudste maand met gemiddeld 2 graden.

Veel koude plekken in Europa
In de top 10 lijst van alle 250 vakantiebestemmingen bevinden zich maar liefst negen koudste vakantiebestemmingen in Europa. Veel van de plekken liggen in het noorden, waaronder Helsinki, Oslo en Stockholm.

Top 10 koudste vakantiebestemmingen ter wereld 

Vakantiebestemming Gemiddelde temperatuur over een jaar Koudste gemiddelde temperatuur Warmste gemiddelde temperatuur
Davos, Zwitserland 4 -3 12
Reykjavik, Ijsland 7  2 14
Chamonix-Mont-Blanc, Frankrijk 7 -2 17
Helsinki, Finland 8 -3 21
Tallinn, Estland 9 -2 21
Moskou, Rusland 9 -6 23
Oslo, Noorwegen 9 -2 21
Riga, Letland 9 -3 21
Quebec,  Canada 10 -6 26
Stockholm, Zweden 10  0 22

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com