Kinderkleding maken uit (oude) kleding, dat is weer een prachtig voorbeeld van recyclen en upcyclen. “Babies verslijten hun kleertjes nooit, daarvoor groeien ze veel te hard en dus kun je voor het maken van babykleertjes heel goed gebruikte volwassenen kleding recyclen. Deze kleding is al vaak gewassen, is dus al lekker zacht en krimpt niet meer.
Bijkomend voordeel is natuurlijk dat het heel goedkoop materiaal is: iedereen heeft nog wel ergens kleding liggen, dat eigenlijk nooit meer gedragen wordt. En voor het milieu is hergebruik natuurlijk ook goed, kortom: kleding recyclen is een geweldige hobby!” Deze tip schrijft Suzanne mij, auteur van de website Voor NOP, in een email.
Op haar site zijn alle patronen en werkbeschrijvingen gratis te downloaden. Zij geeft hier twee unieke voorbeelden:
- een heel eenvoudig te maken voorbeeld met een
gedetailleerde werkbeschrijving van een plooirokje, gemaakt uit een coltrui - en bij dit jasje met capuchon zie je goed hoe verrassend recyclen kan zijn
- voor het patroon van het jurkje op de afbeelding, klik je op de afbeelding of op babypatronen/jurk1
4 reacties
Elenea,
ik heb je zojuist gevonden op internet, ik ben oma van een klein lief meisje Emma en ik brei veel en naai veel voor ons kleintje, en ik zou graag dit kleedje (jurkje) maken voor haar, graag zou ik het patoontje willlen hebben als het kan ,
beste dank
grt Nicole
@Nicole.nevejans
Voor het patroon van het jurkje van de afbeelding, klik je op de afbeelding (foto) of op babypatronen/jurk1
indien je het patroon wil overtekenen hoeveel cm is het per ruitje?
@Inge. Dat moet bij het patroon op ruitjespapier vermeld worden. Het standaard ruitjespatroon papier heeft vierkantjes van 2 x 2 cm.