U bevindt zich hier: Home » eropuit » Elektrische fiets maken van gewone fiets

Elektrische fiets maken van gewone fiets

Geschreven door Elenea

elektrische fiets maken van gewone fietsElektrische fiets maken van gewone fiets, ja dat kan. Een nieuwe fietsinnovatie: het FlyKly Smart Wheel. Met dit wiel kun je van een gewone fiets een elektrische fiets maken die je via je smartphone kunt bedienen. Daarnaast worden er door het toevoegen van het wiel diverse intelligente features aan je fiets toegevoegd, zoals de mogelijkheid om je telefoon op te laden tijdens het fietsen of je fiets op slot te zetten via je smartphone. Door middel van een gratis app kun je de snelheid van de fiets instellen, de afgelegde afstand aflezen en kaarten en de geplande route bekijken.

Smartphone toont snelheid, afstand en levensduur batterij
Door middel van de FlyKly app verbind je je smartphone met het FlyKly Smart Wheel. Met de app kun je de snelheid van de fiets instellen en de route bekijken. Ook krijg je inzicht in de afstand, reistijd en de levensduur van de batterij. De FlyKly app kan op basis van de sensoren in de wielen ook gebruikspatronen en gewoontes van de eigenaar in kaart brengen. Door het matchen van deze gegevens met die van andere FlyKly gebruikers, kan de app snellere en veiligere routes voorstellen en kunnen verkeerspatronen in kaart gebracht worden.

Slot en GPS tracking geïntegreerd
Het Smart Wheel kan heel simpel op slot gedaan worden door middel van één druk op de knop van de smartphone. Ook kan de locatie van de fiets opgezocht worden vanaf iPhone of Android toestellen. In geval van diefstal kan men dus gemakkelijk de fiets lokaliseren door middel van de in het wiel ingebouwde GPS functionaliteit. Het wiel is ook verkrijgbaar in combinatie met het Flykly ‘Smart Light’. Deze kan op het stuur van de fiets geplaatst worden en zorgt niet alleen voor licht, maar is tegelijkertijd een houder voor de smartphone en een oplader.

Meerdere bedrijven hebben recent gewerkt aan concepten waarbij een elektrische motor in het achterwiel van een fiets geïntegreerd wordt. Flykly brengt dit product echter als eerste op de markt en mensen kunnen hun eigen FlyKly Smart Wheel nu al vooruit bestellen via een crowdfunding donatie.

Makkelijk te installeren
Het Smart Wheel past op bijna alle fietsen. Vervang het oude wiel door het Smart Wheel, installeer de gratis mobiele app van FlyKly en de fiets is klaar voor alle nieuwe features. Het gewicht van het wiel is 4 kg en het bevat een geïntegreerde elektrische motor. Tijdens het remmen wordt het wiel weer opgeladen, waardoor de accu langer meegaat. De topsnelheid van een fiets met het Smart Wheel is 25 km per uur en met volle accu kan de fiets 50 km afleggen.

Crowdfunding
FlyKly’s Smart Wheel wordt gefinancierd via de crowdfunding site kickstarter.com. Iedereen met interesse in het project kan het op deze site ondersteunen met een bedrag naar keuze. Kickstarter is momenteel de grootste crowdfunding site ter wereld met meer dan 5 miljoen gebruikers die investeren in start-up projecten. Het Smart Wheel project behaalde binnen enkele dagen al het eerste financieringsdoel van $100.000. Op dit moment staat de teller al op meer dan $400.000 en zijn er ook enkele aanvullende doelstellingen behaald. Na het bereiken van $300.000 werd het voor FlyKly mogelijk om ook een 20 inch Smart Wheel 20 te ontwikkelen. Na het bereiken van de $400.000 doelstelling, werd een wiel met gemotoriseerde rem aan het assortiment toegevoegd. Mocht de $500.000 doelstelling behaald worden, komt er ook een ‘glow in the dark’ versie van het wiel.

Nog bestellen tot 25 november 2013
Flykly heeft inmiddels meer dan 500 Smart Wheels verkocht. De Crowdfunding campagne op Kickstarter loopt nog tot 25 november 2013. Het Smart Wheel kan hier nog tot die tijd rechtstreeks besteld worden in ruil voor een investering van 435 Euro. Voor 46 Euro is het Smart Light los te koop.
De producten worden vanaf mei 2014 geleverd.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_X4rZhOEHT0[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com