U bevindt zich hier: Home » buitenland » Nationale parken van Afrika

Nationale parken van Afrika

Geschreven door Elenea

Safaripark in Zuid AfrikaNationale parken in Afrika waar leeuwen zich verschuilen in het hoge gras, klaar om hun nietsvermoedende prooi te bespringen, een kudde olifanten die rond spetteren in een modderpoel, of honderden buffels die voorbij trekken op zoek naar sappiger weides ….

Nationale parken van Afrika

Dit alles kan je zien tijdens een safari in Afrika! Maar wat zijn de beste mogelijkheden.
Sable Tours heeft de bekendste wildparken voor u op een rijtje gezet.

Safariparken in AfrikaBotswana
Botswana heeft 2 bekende natuurreservaten, het Chobe National Park en de Okavango Delta. Het Chobe National Park ligt in het noorden van Botswana tegen de grens met Namibië en niet ver van de Victoria Falls. Een verblijf bij dit park is daarom goed te combineren met een bezoek aan deze wereldberoemde watervallen. Chobe staat vooral bekend vanwege de grote aantallen olifanten die hier leven, de kans is dan ook groot dat je enorme kuddes zult zien. Hier leven bovendien de Kalahari olifanten, die het grootst van alle olifantensoorten zijn. De Okavango Delta is een uniek gebied van moerassen en stroompjes. De luxe accommodaties midden in de delta zijn alleen per boot of per vliegtuigje te bereiken. Het wild hier is overvloedig en er leven zeer bedreigde dieren, zoals wilde honden en de sabelantiloop. De safari’s in Botswana in de delta worden veelal per mokoro gedaan, een lokale kano.

Kenia
Zebras runningWie Kenia zegt, denkt aan uitgestrekte vlaktes met daarop enorme kuddes gnoes. Duizenden dieren trekken jaarlijks vanuit het Masai Mara National Park over de grens naar Tanzania in een onafgebroken ritme op zoek naar gras. Maar Kenia heeft ook enkele minder bekende nationale parken, waaronder het mooie Amboseli National Park tegen de grens met Tanzania. Vanuit dit park kan je in de verte de top van Mount Kilimanjaro zien, terwijl op de voorgrond olifanten grazen. Andere parken zijn o.a. de Tsavo West en Tsavo East Nationale parken, waar ooit twee mensenetende leeuwen tijdens de aanleg van een spoorlijn door het gebied talloze spoorwegwerkers hebben gedood.  Een safari in Kenia is absoluut een ervaring die je niet mag missen.

Namibi
Safariparken in Afrika 1Heeft u plannen om op safari in Namibië te gaan? Het bekendste reservaat in Namibië is het Etosha National Park.Dit park bestaat voor een groot deel uit een zoutpan, die in de droge periode een grote dorre vlakte is. De dieren in het park trekken door de pan op zoek naar water en eten. Na de eerste fikse regenval verandert de pan in een ondiep meer, waardoor de dieren zich naar de randen bewegen. In dit park leven geen buffels, maar wel leeuwen, olifanten, neushoorns, cheeta’s en luipaarden. De Kalahari is een semiwoestijn gebied dat zich uitstrekt tot in Botswana en Zuid-Afrika. Het is een ongerept en ruig gebied waar boven alle verwachtingen in veel wild leeft, dat zich uitstekend heeft aangepast aan de harde omstandigheden. Je kunt hier grote kuddes springbokken, koedoes, elanden en gemsbokken zien. De leeuwen in dit gebied staan bekend om hun imposante zwarte manen.

Tanzania
Samen met het Masai Mara National Park in Kenia vormt de Serengeti de achtergrond voor een van de grootste spektakels op onze aarde, de jaarlijkse grote trek van gnoes en kuddes zebra’s. Voor velen is dit dé ultieme safari ervaring. Maar een safari in Tanzania heeft meer te bieden. Heel bijzonder is ook Ngorongoro,waar het wild in de krater van een vroegere vulkaan leeft. Andere parken in Tanzania zijn het Arusha en Tarangire National Park. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het Lake Manyara National Park, waar meer dan 400 soorten vogels leven. Tussen november en juni kleurt het meer compleet roze door de grote aantallen flamingo’s. Hier kan je ook een bijzonder schouwspel zien, leeuwen die in bomen klimmen!

Zuid-Afrika
Zuid-Afrika heeft een van de bekendste nationale parken ter wereld, het Kruger National Park. Dit is tevens een van de oudste nationale parken waar het wild en de omgeving werden beschermd. De grote diversiteit aan landschappen en dieren in dit mooie park trekt jaarlijks vele toeristen. Vooral het zuiden van het park kan daarom erg druk zijn, maar in het noorden zul je nog de rust vinden die je zoekt in een natuurgebied. Andere bekende parken in Zuid-Afrika zijn het Pilanesberg National Park, dat op slechts enkele uren van Johannesburg ligt. Zuid-Afrika heeft daarnaast enkele kleinere en minder bekende wildparken, zoals het West Coast National Park, Bontebok National Park en het Camdeboo National Park. In het noorden ligt tegen de grens met Namibië het Kgalagadi Transfrontier National Park. Dit park trekt maar weinig buitenlandse toeristen, maar heeft diersoorten die je niet vaak zult zien in andere nationale parken, zoals springbokken en gemsbokken. Ook een safari in Zuid-Afrika is een absolute aanrader.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com