U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Hobby met een metaaldetector voor amateur archeoloog

Hobby met een metaaldetector voor amateur archeoloog

Geschreven door Elenea

metaaldetector hobby

Hobby met een metaaldetector is het materiaal voor een amateur archeoloog. Hij mag vondsten oprapen vanuit de bovenste laag grond, maar niet opgraven. Met een detector zoeken naar metalen voorwerpen mag niet op privé terrein. Interessante plekken zijn bouwputten (waar archeologen al klaar zijn), storthopen, bij wegen in aanleg of op het strand. Strandzoekers zoeken naar sieraden en munten en akkerzoekers zoeken naar oude antieke voorwerpen en munten.

Hobby met een metaaldetector tips

  • LET OP: sommige gemeentes en provincies volgen soms eigen regels, dus probeer voor essentiele plekken toestemming te krijgen.
  • Vondsten van meer dan vijftig jaar oud heten monumenten en dus moeten deze vondsten volgens de Monumentenwet worden aangemeld bij de archeoloog van de provincie of bij de stadsarcheoloog. Is het jonger dan 50 jaar dan mag je het behouden en mee naar huis nemen.
  • Een metaaldetector kost tussen de 250,00 en 1.000,00 Euro en je kan natuurlijk ook kiezen voor een tweedehands (occasions).
  • TIP: het is gebruikelijk dat amateurs hun vondsten -met gesloten beurs- inwisselen tegen detectormateriaal.
  • Voor meer informatie klik je hier op detectoramateur.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rCcRWgZsTLI[/youtube]

Gerelateerde artikelen

4 reacties

inuyasha augustus 2, 2007 - 1:13 pm

yu ik zou graag heel simpel een metaaldetector make maar hoe moet dat

Reageer
Elenea augustus 2, 2007 - 1:19 pm

@inuyasha. Is dit een idee …… met een magneet aan een stokje. Grapje. Ik denk dat zelf een metaaldetector maken makkelijker lijkt dan het in werkelijkheid is. Vraag het op een site die hierin gespecialiseerd is.

Reageer
henk februari 16, 2010 - 5:04 pm

zeg Elenea wat denk je als de boer zijn land om ploegt hoe diep dat dit is,en ik loop al jaren op prive grond te spitten ja ook waarneer de politie stopt om eens een praatje te gaan maken met je wat je zoal gevonden hebt, heb ik al zovaak mee gemaakt. dus wat lul je nou,dat lul verhaaltje komt vaak van meusea die je graag een boekje mee geven waar je samen op een weiland naar metaalen plaatjes kan zoeken die dan wat puntjes waard zijn en als je genoeg puntjes hebt krijg je een flut prijsje dit soort dingen is goed voor kinderen tot 7jaar mensen zoek waar het kan en laat je niet afschriken ik doe deze hobby al meer dan 30 jaar

Reageer
Marieke januari 30, 2014 - 3:54 pm

Bedankt voor de tips, ga ik van het weekend eens uitproberen. Spannend.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com