U bevindt zich hier: Home » inspiratie » fotografie allerlei » Memoryspel maken met eigen foto’s

Memoryspel maken met eigen foto’s

Geschreven door Elenea
plumdistrict.com

plumdistrict.com

Memoryspel maken met eigen foto’s is leuk om te doen en leuk om het memoryspel te spelen. Om de beurt draait de speler een kaartje naar keuze om en vervolgens een tweede kaartje. Als de afbeeldingen gelijk zijn (of een bij elkaar horend geheel vormen), neemt de speler de twee kaartjes en legt deze voor zich neer en is nog een keer aan de beurt, tot hij twee kaartjes heeft omgedraaid, die geen paar vormen. De twee ongelijke omgedraaide kaartjes worden weer teruggedraaid en op dezelfde plaats teruggelegd. Nu gaat de beurt naar de volgende speler.

Memoryspel maken met eigen foto’s

  1. verzamel en print minimaal 24 foto’s twee maal, die je wil gaan gebruiken, en snij of knip ze in gelijke grootte
  2. plak deze op stevig papier of karton en zorg dus dat elke memory kaartje twee keer voorkomt (of twee kaartjes die een bij elkaar horend paar vormen, bijvoorbeeld door een foto doormidden te knippen !!!)

Memoryspel spelen

  1. begin met de kaartjes te schudden en omgekeerd op tafel t rangschikken
  2. Memory speel je in de richting van de klok. Om de beurt draait de speler een kaartje naar keuze om en vervolgens een tweede kaartje. Als de afbeeldingen gelijk zijn (of een bij elkaar horend geheel vormen), neemt de speler de twee kaartjes en legt deze voor zich neer en is nog een keer aan de beurt, tot hij twee kaartjes heeft omgedraaid, die geen paar vormen. De twee ongelijke omgedraaide kaartjes worden weer teruggedraaid en op dezelfde plaats teruggelegd. Nu gaat de beurt naar de volgende speler.
  3. Het spel eindigt als alle kaartjes van het speelveld zijn gecombineerd
  4. De speler met de meeste setjes is de winnaar
  • Ook als je niet aan de beurt bent, moet je goed opletten welke kaartjes worden gedraaid en op welke plek de kaartjes liggen.
  • Kinderen vanaf 2 à 3 jaar kunnen dit spel al spelen, maar zorg dan dat de foto’s een simpele en duidelijke herkenning hebben (bijvoorbeeld alleen portret foto’s van mensen die de peuter en kleuter goed kennen !!!!)

TIP  :  ook leuk om tekeningen van de kinderen te gebruiken en die te fotograferen.

Voorbeelden :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=01wpqqUrqwk[/youtube]

Of via een website :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3GDr9_Q4-Us[/youtube]

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com