U bevindt zich hier: Home » cadeau shoppen » Woorden voor kleuters die naar de basisschool gaan

Woorden voor kleuters die naar de basisschool gaan

Geschreven door Elenea

woorden die kinderen moeten kennen voor de basisschool 2Woorden die kinderen vanaf twee jaar moeten kennen voordat ze naar de basisschool gaan. Dus vanaf het moment dat ze gaan praten. Met de hulp van dit vrolijke voorlees-woordenboek leren de kinderen de eerste 1000 woorden die ze moeten kennen voordat ze naar de basisschool (in België: kleuterschool) gaan. De betekenis van ieder woord wordt uitgelegd in tekeningen en versjes. De versjes op rijm nodigen uit tot nazeggen en helpen bij het onthouden van de woordbetekenissen.

woorden die kinderen moeten kennen voor de basisschool 1Denk aan : aap, bakker, billen, jas, kiepwagen, lolly, onder, piemel, schaap, toetje, verjaardag, washandje, zee, en zusje.
Een mooi en vrolijk uitgevoerd boek, gericht op taalontwikkeling en uitbreiding van de woordenschat. Voor thuis, op de peuterspeelzaal, creche/kinderdagverblijf en op school. Multicultureel van opzet, dus met blonde en donkere kindjes op de tekeningen, moskee en kerk ….

Woorden die kinderen moeten kennen voor de kleuterklas

Het voorleeswoordenboek is alfabetisch van opzet. Van de 1000 woorden, geselecteerd op basis van wetenschappelijk onderzoek naar kindertaal, staan er 750 alfabetisch als trefwoord met een kleurentekening die laat zien wat er met het woord bedoeld wordt, en een rijmpje of versje dat meer vertelt over het woord.
De overige woorden zijn verwerkt in de versjes en zijn via een register te vinden.
Naast dit register is er ook een register op thema. Met suggesties voor de ouders hoe het boek gebruikt kan worden.

Je kan er nooit te vroeg mee beginnen: De eerste Van Dale bestellen, klik op “Mijn eerste van Dale”  Leuk ook om cadeau te geven.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com