Gerelateerde artikelen

  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Aftelkalender maken met deze voorbeelden Aftelkalender maken met deze voorbeelden
  • Top 5 gezinsvakantie bestemmingen in Spanje Top 5 gezinsvakantie bestemmingen in Spanje
  • Top 5 vakantieland en vakantie verwachtingen Top 5 vakantieland en vakantie verwachtingen
  • Heetste zomerboeken top 5 Heetste zomerboeken top 5
  • Hotel aan de Cote d’Azur Hotel aan de Cote d’Azur
eropuit

Vakantie in natuurgebied de weerribben

overnachten in natuurgebiedVakantie in natuurgebied de weerribben is voor wie weer eens een heel andere vakantie wil. In een rustige mooie omgeving boek je een huisje van staatsbosbeheer. Vaak zijn dit voormalige boswachterswoningen, midden in natuurgebieden.

Vakantie in natuurgebied

Zo staat deze woning in Nationaal Park De Weerribben
Deze riettelerswoning bestond oorspronkelijk uit een klein voorhuis waar de bewoners zelf sliepen en een stalletje. In het stalletje dat voorheen plaats bood aan hooguit een koe en een geit, is nu de woonkamer. Het huisje staat op een ‘polle’ dat is een droog stukje in een moerasgebied. Daarom is de woning alleen via een bruggetje te bereiken. Nationaal Park De Weerribben is gevormd door de jarenlange turfwinning. In een aantal voormalige geulen, is trilveen gegroeid met bijzondere planten. Daarnaast leven er in dit uitgestrekte moerasgebied tal van vogels. Zoals de roerdomp, purperreiger, bruine kiekendief en grote karekiet. In Ossenzijl ligt het bezoekerscentrum De Weerribben.