U bevindt zich hier: Home » eropuit » Vakantie in natuurgebied de weerribben

Vakantie in natuurgebied de weerribben

Geschreven door Elenea

overnachten in natuurgebiedVakantie in natuurgebied de weerribben is voor wie weer eens een heel andere vakantie wil. In een rustige mooie omgeving boek je een huisje van staatsbosbeheer. Vaak zijn dit voormalige boswachterswoningen, midden in natuurgebieden.

Vakantie in natuurgebied

Zo staat deze woning in Nationaal Park De Weerribben
Deze riettelerswoning bestond oorspronkelijk uit een klein voorhuis waar de bewoners zelf sliepen en een stalletje. In het stalletje dat voorheen plaats bood aan hooguit een koe en een geit, is nu de woonkamer. Het huisje staat op een ‘polle’ dat is een droog stukje in een moerasgebied. Daarom is de woning alleen via een bruggetje te bereiken. Nationaal Park De Weerribben is gevormd door de jarenlange turfwinning. In een aantal voormalige geulen, is trilveen gegroeid met bijzondere planten. Daarnaast leven er in dit uitgestrekte moerasgebied tal van vogels. Zoals de roerdomp, purperreiger, bruine kiekendief en grote karekiet. In Ossenzijl ligt het bezoekerscentrum De Weerribben.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com