U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Ruiten en ramen versieren en kleuren

Ruiten en ramen versieren en kleuren

Geschreven door Elenea

henri matisse de dans als inspiratieRuiten en ramen versieren en kleuren gebeurde in Den Haag. Sombere en naargeestige leegstaande panden werden opgevrolijkt met kleurig versierde kunstruiten. Onder leiding van kunstenaars maakten buurtbewoners (300 kinderen, jongeren en volwassenen) ontwerpen van 80 ruiten.

Ruiten en ramen versieren

Het Haags kinderatelier plakte de uitvergrote ontwerpen, die op houten panelen werden geschilderd, in transparante kleurfolie op grote acrylaatplaten. Ze noemen ze ‘Rijke Ruiten’. Met verlichting aan in de leegstaande flatgebouwen krijg je een dia-effect.

Onderwerpen geinspireerd door bijvoorbeeld Henri Matisse of grote (fantasie)dieren of bloemen werden gebruikt. De buurtbewoners zijn er apetrots op en er is minder vandalisme.

Wellicht voor ons hobbyisten een leuk idee om zo’n ‘Rijke Ruit” zelf te maken om een donker raam van je huis op te vrolijken.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

DeKock augustus 25, 2017 - 11:26 am

Echt een superleuk idee. Ik lees dit artikel nu pas, maar ik word er helemaal enthousiast van. Ik ga dit straks met de feestdagen ook uitproberen. Bedankt voor de tip!
Groetjes,
Gerjanne de Kock Derksen

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com