U bevindt zich hier: Home » fun en feestdagen » Vaderdag voor iedereen die zich als echte vader gedraagt

Vaderdag voor iedereen die zich als echte vader gedraagt

Geschreven door Elenea
BRON: wallsave.com/wallpaper

BRON: wallsave.com/wallpaper

Vaderdag is de dag waarop vaders extra worden verwend met bijvoorbeeld een ontbijt op bed of een cadeau van hun kinderen. Vaderdag is voor iedereen die zich als een echte vader gedraagt en dat kan dus ook een stiefvader zijn.
Het heeft wel even geduurd voordat vaderdag gevierd werd. Evenals in de Verenigde Staten kwam de internationaliseringstendens van Vaderdag traag op gang. De reden daarvoor is simpel. Moeders zwoegden zich gedurende het hele jaar te pletter in het huishouden, zodat het normaal was dat zij op Moederdag een dagje vrij kregen. Maar vaders voerden in het verleden binnenshuis nauwelijks iets uit, dus sloeg een vrije dag voor hen nergens op. Een tijdelijke omkering van het rollenpatroon, zoals bij Moederdag, zou op Vaderdag betekend hebben dat de vader nu eens niet de baas was en zich dienstvaardig opstelde. En dit kon niet, omdat de vader in het westerse gezin tot in de jaren zestig op een overheersende manier de lakens uitdeelde.

Vaderdag

Net als moederdag is vaderdag een Amerikaanse vinding. De vrouw van meneer john Bruce Dodd (?) vond dat vaders zich meer met de opvoeding van hun kinderen moesten bezighouden. Daarom kwam ze in 1909 op het idee om van de derde zondag in juni een speciale dag voor vaders te maken. Amerikaanse presidenten waren het met mevrouw Dodd eens.

Ach eigenlijk best leuk deze dagen vooral kinderen vinden het leuk om voor papa allerlei knutselwerkjes te maken en vooral te verwennen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com