U bevindt zich hier: Home » hobby » WigJig en sieraden maken

WigJig en sieraden maken

Geschreven door Elenea
Bron: wireworkersguild.blogspot.nl

Bron: wireworkersguild.blogspot.nl

Wigjig, wat is dat? Een Wigjig is hetzelfde als een Wire & Wire Artist of een Wire & Wire metaaldraad winder en die verkopen ze bij creadream.nl  Ze noemen het daar een ’thing-a-ma-jig deluxe wire-artist’ en je gebruikt het voor het vormen van sieraad-onderdelen, versieringen, lussen, spelden en andere verschillende ontwerpen. Door simpelweg de pinnen op de basisplaat te bevestigen kan je zelf een model maken! Door dit te herhalen maak je gemakkelijk een identiek model.
De thing-a-ma-jig deluxe wire-artist heeft een basisplaat (13 x 10 cm) die van sterk aluminium is gemaakt. De pinnen zijn van hetzelfde materiaal. De pinnen zijn bestendig tegen vervorming en kunnen keer op keer worden gebruikt. Verder bevat het instructies met 6 voorbeeldpatronen.

oorbellenHet voordeel van deze wire-artist is dat het heel sterk is en de pinnetjes goed in het basisplaat blijven zitten. Er bestaan ook goedkopere kunststof wire-aritst. Het nadeel van kunststof wire-artists is echter dat de pinnetjes vaak wegspringen tijdens het maken van een vorm. Dit pakket bevat ook kleine kunststof ‘pegs’. Deze kunststof onderdelen kunnen onderaan de wire artist bevestigd worden aan de metalen pinnetjes zodat de pinnetjes stevig blijven zitten. Wire-artists zijn voornamelijk bedoeld voor draad in diktes 1.2 mm of 0.7 mm.

Op de site Wigjig.com zijn vele patronen en instructies te vinden, interessant voor zowel beginners als gevorderden.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Claudia mei 21, 2006 - 8:13 pm

Hoi, ik ben toen ik op zoek was naar nieuwe ideetjes voor wigjig sieraden hier terecht gekomen. Wigjig borden kan je heel moeilijk kopen in België of Nederland, maar toch wilde ik graag wigjig doen.
Ik heb de oplossing: Maak zelf op een houten blok dunnen nagels vast met behulp van een hamer. Maak gebruik van een halve CD. Nu kan je met draad rond werken en zal je even goed zulke sieraden kunnen maken als op de foto hierboven.
Verder wil ik ook nog even vertellen, dat ik maar zelden een bord gebruik voor op te werken, mits enige oefening kan je zulke figuren ook vrij goed maken vanuit je losse pols.

veel geluk,
Claudia van Fluister’s Atelier

Reageer
- september 4, 2006 - 10:58 pm

Hallo,
toen ik de foto’s zag van wigjig-borden moest ik aan de paneeltjes denken waar je strijkkralen op zet alvorens ze te strijken (mijn kinderen spelen hier regelmatig mee). Misschien zijn deze paneeltjes te gebruiken voor wigjig? Hoewel, de pinnetjes zijn aan de korte kant misschien. Ik ga het zeker eens proberen. Groetjes, Astrid B.

Reageer
Leonie mei 28, 2007 - 6:33 pm

Ik heb thuis ook zoiets, het heet wire&wire.
Dit kun je wel gewoon in nederland kopen

Reageer
AmySieradenShop oktober 17, 2008 - 7:41 am

Voor degene die deze borden nog zoekt http://www.creadream.nl heeft ze in Nederland te koop.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com