U bevindt zich hier: Home » moeders » Cursus opvoeden voor ouders

Cursus opvoeden voor ouders

Geschreven door Elenea
Bron: careerealism.com

Bron: careerealism.com

Zou een cursus opvoeden verplicht moeten worden voor ouders? Als je een hond aanschaft, ga je met hem/haar toch ook naar de hondenschool. We moeten in Nederland overal diploma’s voor halen, maar opvoeden mag iedereen en moet iedereen maar kunnen.

Cursus opvoeden voor ouders

Het lijkt nog een beetje een taboe in Nederland, een cursus opvoeden. Het moet niet verplicht worden maar toch denk ik dat er best meer voor georganiseerd kan worden in Nederland, en dan niet alleen voor ouders van criminele kinderen.
Zweden staat bekend om de cursussen voor ouders van pas geboren kinderen, die gratis zijn en door bijna alle ouders gevolgd worden.
De gezondheidscentra in Zweden verzorgen  cursussen voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. In Nederland ook steeds meer.

De cursus Opvoeden is onmisbaar voor iedere ouder of verzorger!
In de NTI cursus Opvoeden wordt de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 18 jaar beschreven. Elke leeftijd heeft zijn leuke kanten! Wanneer je tegen problemen aanloopt biedt de cursus Opvoeden je de tips en trucs die je nodig hebt. Een kind maakt veel ontwikkelingen door in zijn leven. Niet alleen lichamelijk, maar bovendien ook emotioneel en motorisch. Eveneens spelen de sociale ontwikkeling en de taalontwikkeling een belangrijke rol in het leven van je kind. In de cursus Opvoeden van het NTI leer je hoe een kind zich op deze gebieden ontwikkelt en welke andere factoren van invloed kunnen zijn op de opvoeding. Ook krijg je praktische tips om met veelvoorkomende opvoedingsproblemen om te gaan. Een steuntje in de rug is onmisbaar voor iedere ouder of verzorger.

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Jessica februari 26, 2006 - 8:27 pm

ik vindt dat een heel goed idee. Woon op de 1e etage van een flat. Boven mij woont een gezin met 1 kind van 2 jaar. Dat kind loopt al ruim een half jaar van s’ochtends 8 tot s’avond 11 uur door het hele huis te rennen en spullen te gooien, en die ouders zeggen er niks van. Lijkt mij wel handig, als je zelf niet doorhebt hoe je een kind moet opvoeden. Ik ben voor.

Reageer
- juni 21, 2006 - 6:11 pm

ik vind het ook een heel goed idee. Ik woon op de 2e etage van een flat en eer ik mijn kind van 1 jaar had geleerd te lopen en dan ook nog de hele dag van 8 uur tot 23 uur wakker te blijven en dan sprintjes trekken door de kamer en dan ook nog tegelijkertijd alles op de grond te gooien pffff dat was een hele klus maar ik ben blij dat ik tijdige begonnen ben met opvoeden want anders kon mijn schatje dat nooit allemaal

Reageer
Wieke Hoeben juli 4, 2006 - 6:04 am

Mijn vader ontving het leeuwendeel van zijn opvoeding in het leger, mijn moeder had Goddank een opvoeding binnen haar gezin, ik begon eerst aan honden en toen pas aan kinderen en ik leerde veel van de honden trainingen; consequent gedrag, duidelijkheid naast de natuurlijke vriendelijkheid en het totaal verkocht zijn aan mijn honden en daarna kwamen er bij mij zonen…ze zijn goed terecht gekomen.. so far so good.. een opvoedcursus voor ouders? Alleen als het het beste van het beste is en het beste van het beste uit de aanstaande ouders haalt, dan alleen, want aan veelbelovende flauwekultherapieën/cursussen en opleidingen heb je niks, alleen maar schrik en angst en onzekerheidvergroters… wel kritisch blijven, anders volg ik liever een puppytraining.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com