Gerelateerde artikelen

  • Kamerplant wordt volgroeide boom Kamerplant wordt volgroeide boom
  • Verrassing schrijven op glas of spiegel Verrassing schrijven op glas of spiegel
  • Fietswiel recyclen tot kroonluchter of lamp Fietswiel recyclen tot kroonluchter of lamp
  • Poezieplaatjes op de muur is origineel Poezieplaatjes op de muur is origineel
  • Muur decoreren met gratis klok sjabloon Muur decoreren met gratis klok sjabloon
  • Inspiratie muur achter je bureau tips Inspiratie muur achter je bureau tips
hobby

Verftechnieken: zinkeffect en roesten

 

Bron: wallpoper.com
Bron: wallpoper.com

Diverse verfeffecten, metaalimitaties zijn fresco, antiek, hout, marmer, decoratief roest en metaal. Je doet dat op een ondergrond van hout of papier. Bijvoorbeeld een houten kist(je) of een papieren doos(je).

Bij deze website vind je verftechnieken.

Hieronder twee verftechnieken uitgelegd :

Zinkeffect
Eerst breng je een grijze verflaag aan en als die droog is een laag zilververf. Als dat droog is meng je op een schoteltje een klodder witte acrylverf met een klodder glaceerverf. Hoe meer glaceerverf, hoe transparanter wit het wordt en dat breng je met een (natuur)spons aan. Lekker onregelmatig en slordig. Maak het net echt. Met de föhn kan je het effect tussendoor bekijken. Je kan er nog een naad en nageltjes op schilderen (met licht en schaduw!).

Roesten:
meng bruine verf met zilverzand en breng daarmee een eerste laag aan en laat korrelig opdrogen. De tweede en de derde laag bestaan uit twee tinten oranjeverf, een lichte en een donkere. Deze verdun je met water en dep je met een spons. Vooral de hoeken en naden. Wil je snel het effect bekijken, dan kun je het oppervlak tussendoor föhnen. Hoe meer lagen, hoe ouder. Tenslotte knijp je de spons uit boven je object, zodat je authentieke oranje strepen krijgt.