U bevindt zich hier: Home » buitenland » Openlucht musea in Nederland

Openlucht musea in Nederland

Geschreven door Elenea
Bron: panoramio.com

Bron: panoramio.com

Ja ….. roepen we dan, daar ben ik al geweest. Maar weten jullie wel hoeveel openlucht musea er zijn? Nee, maak je keuze :

  • Het historisch openluchtmuseum Eindhoven laat het verleden van de stad Eindhoven herleven
  • Openluchtmuseum Oostmarsum Een fraai parkachtig terrein met een groot aantal authentieke streekgebonden boerengebouwen die levend worden gehouden door ze te gebruiken bij demonstraties en evenementen.
  • Openluchtmuseum Nijmegen / museum park orientalis. Het is een plaats waar mensen met verschillende culturen en levensbeschouwingen elkaar kunnen ontmoeten in een samenleving waarin vriendschap en respect de plaats innemen van angst en vooroordeel.
  • Openluchtmuseum Eynderhoof / Nederweert in Limburg gaat voor sfeer en heerlijk genieten
  • Openluchtmuseum  Enkhuizen, het Zuiderzeemuseum presenteert Nederlandse kunst, mode, design en erfgoed op de grens van land en water. Het hele jaar door worden binnen en buiten exposities en evenementen georganiseerd die verbanden leggen tussen de collectie en moderne ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur.
  • Openluchtmuseum Warffum / Het Hoogeland. Twintig gebouwen in het hart van Warffum laten zien hoe honderd jaar geleden op het platteland werd gewoond en gewerkt.
  • Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is een super leuk en leerzaam dagje uit voor het hele gezin. Het is een nationaal museum over de cultuur van het dagelijks leven van gewone mensen.
  • Openluchtmuseum Drenthe / Ellert Brammert museum geeft een overzicht over het leven en wonen in Zuid Oost Drenthe. Naast de bezienswaardigheden zijn er regelmatig demonstraties van oude ambachten. Er is een prachtige collectie fossielen, ertsen en gesteenten. In de kinderboerderij worden o.a. de originele Drentse hoenders gehouden, in verschillende kleurslagen, zoals die vroeger in Drenthe op de boerenerven voorkwamen.
  • Openluchtmusea in België en andere landen

openlucht musea Nederland 1 openlucht musea Nederland 2 openlucht musea Nederland 3 openlucht musea Nederland 4 openlucht musea Nederland 5

OpenLuchtMuseumArnhemTramTerras

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com