Gerelateerde artikelen

  • Surrealistisch tekenen en schilderen tips Surrealistisch tekenen en schilderen tips
  • Stilleven tekenen en schilderen tips Stilleven tekenen en schilderen tips
  • Pastelkrijt tekening fixeren met fixatie Pastelkrijt tekening fixeren met fixatie
  • Schilderen met plamuurmes tips en trucs Schilderen met plamuurmes tips en trucs
  • Tekenboeken voor jongens en meisjes Tekenboeken voor jongens en meisjes
  • Tomaten paprikasoep snel recept Tomaten paprikasoep snel recept
eropuit

Steenkolenmijn bezoeken met de kinderen

steenkolenmijn bezoeken metde kinderenDe mijnen zijn al jaren gesloten, maar ex-mijnwerkers vertellen jullie graag over hun wereld van toen. Hoe is het om door de gangen te kruipen en hoe is het om diep onder de grond te werken met mijnmachines. Kinderen zijn er geïnteresseerd en zien hoe hard het leven was van een mijnwerker, honderden meters onder de grond, bij hoge temperaturen op zoek naar steenkool.
Bezoek de allerlaatste steenkolenmijn in Nederland :  steenkolenmijn.nl in Valkenburg.

De kennismaking begint met een film over de wereld van de mijnwerkers in een ondergrondse filmzaal, die in mijnbouwstijl is ingericht. Na de film treedt je met een ex-mijnwerker de wereld van de steenkoolwinning binnen. Beleef die harde maar indrukwekkende wereld van de mijnwerkers.