Gerelateerde artikelen

  • Muur decoreren met origineel zelfmaak idee Muur decoreren met origineel zelfmaak idee
  • Kaarsen decoreren en versieren doe je zo Kaarsen decoreren en versieren doe je zo
  • Jasseron armband maken met werkbeschrijving Jasseron armband maken met werkbeschrijving
  • Gratis fotomozaiek maken zonder downloaden Gratis fotomozaiek maken zonder downloaden
  • Picknickmand nieuwe voering geven doe je zo Picknickmand nieuwe voering geven doe je zo
  • Gras figuurzagen en knuffels erachter Gras figuurzagen en knuffels erachter
hobby

Hoe Andy Warhol stijl schilderen

hoe andy warhol stijl schilderenHoe Andy Warhol stijl schilderen. Een schilderij maken was nog nooit zo makkelijk! Twee vriendinnen van Anne van Remade with love hadden laatst een workshop waarbij ze een zelfportret in Andy Warhol stijl gingen schilderen. Anne was erg verrast door het resultaat en was benieuwd hoe zij dit gedaan hadden. Tijdens de workshop werd in vlakken gewerkt om de échte Andy Warhol stijl te creëren. Dat moet je dan natuurlijk wel mooi vinden. Je kan ook zo min mogelijk met vlakken werken, en dan wel vrolijke kleurtjes gebruiken.

Hoe Andy Warhol stijl schilderen

Stap 1: Foto uitkiezen

Als eerste moet je een foto van jezelf, of bijvoorbeeld net als bij mijn schilderij van meerdere personen, kiezen. Deze print je vervolgens even groot uit als het doek waarop je het wil schilderen.

Stap 2: Overtrekken met carbonpapier

Leg het carbonpapier op je schilderdoek en leg daar bovenop je uitgeprinte foto. Het handigste is om deze even vast te zetten met een plakbandje. Vervolgens trek je met een potlood alle lijnen over die je op het schilderdoek wil zien. Ik zou in ieder geval alle contouren overtrekken. Plekken waar je schaduw ziet kun je ook alvast aangeven, maar je kunt ook tijdens het schilderen op de foto kijken waar er schaduwplekken aangebracht moeten worden.

Lees de verdere stappen, stap voor stap uitleg, bij remadewithlove.nl/diy-schilderij-maken

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?