Gerelateerde artikelen

  • Inspiratie muur achter je bureau tips Inspiratie muur achter je bureau tips
  • Schelpen zoeken en thuis knutselen Schelpen zoeken en thuis knutselen
  • Delfts blauw impressie om creatief mee om te gaan Delfts blauw impressie om creatief mee om te gaan
  • Unieke collages van creatieve vormgeefster Unieke collages van creatieve vormgeefster
  • Insecten prepareren is ook een hobby Insecten prepareren is ook een hobby
  • Louvredeur als blikvanger en prikbord Louvredeur als blikvanger en prikbord
hobby

Hoe Andy Warhol stijl schilderen

hoe andy warhol stijl schilderenEen schilderij maken was nog nooit zo makkelijk! Twee vriendinnen van Anne van Remade with love hadden laatst een workshop waarbij ze een zelfportret in Andy Warhol stijl gingen schilderen. Anne was erg verrast door het resultaat en was benieuwd hoe zij dit gedaan hadden. Tijdens de workshop werd in vlakken gewerkt om de échte Andy Warhol stijl te creëren. Dat moet je dan natuurlijk wel mooi vinden. Je kan ook zo min mogelijk met vlakken werken, en dan wel vrolijke kleurtjes gebruiken.

Hoe Andy Warhol stijl schilderen

Stap 1: Foto uitkiezen

Als eerste moet je een foto van jezelf, of bijvoorbeeld net als bij mijn schilderij van meerdere personen, kiezen. Deze print je vervolgens even groot uit als het doek waarop je het wil schilderen.

Stap 2: Overtrekken met carbonpapier

Leg het carbonpapier op je schilderdoek en leg daar bovenop je uitgeprinte foto. Het handigste is om deze even vast te zetten met een plakbandje. Vervolgens trek je met een potlood alle lijnen over die je op het schilderdoek wil zien. Ik zou in ieder geval alle contouren overtrekken. Plekken waar je schaduw ziet kun je ook alvast aangeven, maar je kunt ook tijdens het schilderen op de foto kijken waar er schaduwplekken aangebracht moeten worden.

Lees de verdere stappen, stap voor stap uitleg, bij remadewithlove.nl/diy-schilderij-maken