U bevindt zich hier: Home » moeders » Zwangerschapstriemen: striae

Zwangerschapstriemen: striae

Geschreven door Elenea
Bron: huidziekten.nl

Bron: huidziekten.nl

Een mooie dikke buik met je kindje erin, niets is mooier toch? Maar dan is de baby geboren en behalve dat de buik toch wel erg slap is geworden en overtollig vet bevat, komen veel vrouwen erachter dat ze ook nog zwangerschapsstriemen (ook wel striae genoemd) hebben!
Striae ontstaat als mensen snel dikker worden. Het  bindweefsel wordt onderhuids door te grote spanning verscheurd, wat niet pijnlijk is, maar wel leidt tot paarsrode strepen die na enige maanden in witte littekens overgaan.

De strepen zijn meestal wat zigzaggend maar lopen ruwweg parallel aan elkaar en aan de lichaamsas. Of je wel of geen striae krijgt ligt waarschijnlijk veel meer aan erfelijke aanleg dan aan de verzorging van de huid. Geef niet te veel geld uit aan middeltjes die toch niet helpen.

Toch hoor ik goede verhalen over StriVectin-SD en ook te gebruiken voor rimpels….

Tips? We horen ze graag!

Gerelateerde artikelen

2 reacties

ann oktober 23, 2006 - 5:25 pm

Striemen hebben de neiging om spontaan te vervagen. Het is aangeraden om nieuwe, recente, striemen te beschermen tegen de zon.

Door micro-dermabrasie en laser behandelingen verbetert de structuur van de huid. Er wordt nieuw collageen aangemaakt, waardoor de striemen lichtjes vervagen. Helaas wordt met deze behandelingen het gewenste resultaat – “het verwijderen van de striemen” – meestal niet bereikt.

het kan echt niet dat een creme dit verwijdert.

Reageer
Ayca april 29, 2007 - 8:51 pm

Argan olie helpt goed tegen striemen.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com