Gerelateerde artikelen

  • Unieke collages van creatieve vormgeefster Unieke collages van creatieve vormgeefster
  • Surrealistisch tekenen en schilderen tips Surrealistisch tekenen en schilderen tips
  • Stilleven tekenen en schilderen tips Stilleven tekenen en schilderen tips
  • Pastelkrijt tekening fixeren met fixatie Pastelkrijt tekening fixeren met fixatie
  • Schilderen met plamuurmes tips en trucs Schilderen met plamuurmes tips en trucs
  • Tomaten paprikasoep snel recept Tomaten paprikasoep snel recept
eropuit

Schilderevenement outdoor is Pintar Rapido Amsterdam

schilderevenement amsterdam pintar rapidoSchilderevenement ‘Pintar Rapido’ is in 2013 door Roger Beckett geïntroduceerd in Engeland, nadat hij in 2012 in Horta de Sant Joan in Catalonië te Spanje schilders buiten aan het werk zag achter hun schildersezels. Geïnspireerd door dit evenement, besloot hij in 2013 voor het eerst Pintar Rapido in Londen te organiseren, waar 400 kunstenaars zich aanmeldden voor deelname en nam hij zelf voor het eerst een potlood en kwast ter hand om een schilderij te maken. In 2014 werd het succes van Pintar Rapido verder uitgebouwd en meldden 500 schilders zich aan voor het schilderfestival in Londen.

Schilderevenement Pintar Rapido Amsterdam

In 2014 organiseert hij voor het eerst Pintar Rapido in Amsterdam op 6 en 7 september 2014, omdat hij de grachten, architectuur, de groene parken en de snelheid van de stad als een ware inspiratiebron ziet voor iedere kunstenaar.

Pintar Rapido is voor kunstenaars van alle niveaus: van beroeps- en amateurschilders tot echte beginnelingen.

Op 6 september 2014 is het zover.  Dan vindt de primeur plaats van het succesvolle outdoor schilderevenement op het Europese vasteland in Amsterdam. Een aanzicht van Amsterdam zoals nooit eerder gezien: vele professionele en amateurkunstenaars staan op die dag door heel Amsterdam om in één dag één schilderij te maken van hun favoriete plek in de stad. De volgende dag, op zondag 7 september, vindt een verkooptentoonstelling met alle kunstwerken plaats in de Posthoornkerk en benoemt een vakjury drie winnaars. Een deel van de opbrengst gaat naar het Jeugdcultuurfonds.