U bevindt zich hier: Home » moeders » Brocante look en stijl geven aan hout

Brocante look en stijl geven aan hout

Geschreven door Elenea
www.libelle.nl/latjesstoeltje-beplakken

www.libelle.nl/latjesstoeltje-beplakken

Brocante look geven aan een oude houten stoel of oud houten kastje. Dat kan je op een simpele manier geven. Brocante is geen antiek, dus je geeft een oud meubel een oude romantische stijl. Het wordt dan als het ware weer een nieuw meubelstuk door het hout te beplakken met papier en decopatch.
Décopatchen is verven met papier. De découpage-techniek geeft een verrassend resultaat. Décopatch papier is een dun (vloei) papier dat je in stukjes scheurt of knipt. De ondergrond (effen of oneffen) smeer je in met Décopatch lijm, een glanzende lijm/lak. Dan pak je met je kwastje een stukje papier op en plakt dat op de juiste plek. Daaroverheen weer wat lijm, en dan weer het volgende stukje papier.
Bekijk het duidelijke stap voor stap voorbeeld van een latjesstoel decopatchen bij libelle.nl/latjesstoel beplakken.

  • Meer lezen over de decopatch techniek.
    Met deze techniek verf je als het ware met heel dun papier. Door een mooie papierprint te kiezen geef jij de juiste sfeer aan je oude meubel. Met rozen geef je romantiek aan je meubel.
  • Décopatchpapier is er in honderden dessins en je vindt bij decopatchshop.nl alles wat je nodig hebt.

TIP 1 : Je kunt Décopatchen op ondergronden zoals: glas, hout, mdf, kunststof, piepschuim, metaal, etc. De lijm/lak is niet alleen geschikt voor Décopatchpapier, maar ook voor gewoon papier, karton en stof.

TIP 2 : Combineer deze romantische brocante (decopatch) look met hout dat je met een laagje matte witte krijtverf beschildert. Het brocante-effect van dit geschilderde gedeelte bereik je door met een schuursponsje of blokje de verf op de randen deels weg te schuren.
Lees meer over verftechnieken bij verftechnieken.nl/doorschuren

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com