U bevindt zich hier: Home » eropuit » Stoomtrein rijden in Nederland is avontuur

Stoomtrein rijden in Nederland is avontuur

Geschreven door Elenea
www.zlsm.nl

www.zlsm.nl

Stoomtrein rijden kan in Nederland op meerdere plaatsen. Kinderen vanaf 4  jaar vinden het geweldig om te boemelen met de stoomtrein en als er een opa meegaat met kennis van zaken, kan hij er veel over vertellen.
De eerste stoommachine werd uitgevonden in Engeland. In 1839 reed in Nederland een stoomtrein op de eerste spoorwegverbinding tussen Amsterdam en Haarlem.

De werking

In de stoomketel zit water. Met hout, steenkool of stookolie wordt een vuur gestookt. Dat was de taak van de stoker. Dat was zwaar werk, want die moest tijdens de reis steeds het vuur aanhouden. Het vuur brengt het water aan de kook en daardoor ontstaat stoom. Als er steeds meer stoom bijkomt ontstaat er druk. De stoom van de stoomtrein gaat door
Lees meer ……….

Stoomtrein rijden in Nederland

  1. Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen. Dat is boemelen door het mooie  landschap met de Veluwe en de IJsselvallei.
    Opstappen kan in Apeldoorn, Dieren, Loenen en Eerbeek.
  2. Zuid-Limburgse Stoomtreinmaatschappij in Simpelveld, waar kinderen via een speurtocht ervaren wat er allemaal komt kijken bij het conducteurschap.
  3. Museumstoomtram Hoorn-Medemblik-Enkhuizen
    Je rijdt per stoomtram van de ene historische Zuiderzeestad naar de andere in de honderdjarige Bello of een andere stoomlocomotief.
  4. Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen
    Een interactieve ’treinreis’ dwars door het Twentse landschap

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com