U bevindt zich hier: Home » cadeau shoppen » Woezel en Pip nieuwe spelletjes

Woezel en Pip nieuwe spelletjes

Geschreven door Elenea

20140927_140012Woezel en Pip nieuwe spelletjes vinden kinderen heerlijk om te spelen en het is ook nog eens een leuk Sinterklaas of Kerst cadeau. Koop ze alvast, zodat je voor Sinterklaas en Kerst een start gemaakt hebt.

Woezel en Pip spelletjes

Verstoppertje spelen (1-4 jaar)

woezel en pip verstoppertje spel 5Onze kleinkinderen, een tweeling jongen en meisje van 6 1/2 jaar, speelden verstoppertje met Woezel. Om de beurt verstopten ze Woezel op een uniek plekje in de woonkamer. Woezel maakt regelmatig een geluidje, zodat de kids goed moesten luisteren om Woezel te vinden.
Woezel
& Pip verstoppertje is te spelen in drie verschillende niveaus en is toegespitst op de ontwikkeling van het kind binnen drie leeftijdscategorieën.  Help Pip om Woezel te vinden!

  • Bij niveau 1 (6-12 maanden) kan Kiekeboe! gespeeld worden door de Woezel-pop te bedekken met bijvoorbeeld een doek.
  • Op niveau 2 (1-2,5 jaar) wordt Woezel verstopt achter een aantal voorwerpen, vlakbij het kind.
  • Op niveau 3 (2,5-5 jaar) gaat het kind echt op zoek naar de pop die ergens in de kamer is verstopt. Woezel roept ‘Ik ben hier!’ en ‘Ik ben verstopt!’. De kaartjes geven aanwijzingen. Verstoppertje spelen werd in 2012 verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2012. 
Jr. kwartet (4 jaar en ouder)

woezel en pip kwartet spelHet Jr. kwartet kan door de allerkleinsten gespeeld worden. In plaats van vier kaarten, zoals bij een normaal kwartet, moeten er hier drie kaarten worden verzameld. Alle karakters uit de boeken vormen een ‘kwartet’. De kwartetten van Identity Games hebben extra grote, stevige kaarten die makkelijk schoon te maken zijn. Het kwartet is zeer geschikt voor kleine kinderen en om mee te nemen op vakantie.

Tikkertje (3-6 jaar)

Onze kleinkinderen, een tweeling jongen en meisje van 6 1/2 jaar, speelden het spel met veel plezier. Het tikkertje spel heeft mooi uitgevoerde plastic speelstukken van Woezel & Pip, maar ook hun vriendjes Buurpoes, de Wijze Varen en Molletje. woezel en pip tikkertje spelDaarnaast bevat het spel een grote, paarse dobbelsteen, 5 buttons en een uitvouwbaar speelveld voor binnen en buiten. Woezel en Pip en hun vriendjes willen naar Tante Perenboom. Maar, voordat ze daar komen, moeten ze eerst een route afleggen. Door de dobbelsteen te gooien bepaal je het aantal vakjes dat je mag lopen. Kom je op eigen vakje terecht, dan mag je nog een keer gooien. Kom je op een vakje waar iemand anders staat, dan mag je die aantikken en gaat die weer terug naar zijn eigen vakje. En wie als eerste bij Tante is, heeft gewonnen. De buttons kunnen gebruikt worden om in het echt tikkertje te spelen.
TIP: plak het uitvouwbaar speelveld op een stukje triplex, want de Woezel en Pip vriendjes vallen makkelijk om door de vouwen in het speelveld.

20140927_140633

20140927_140555

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com