U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Zee aquarium Fort Kijkduin spannend en leerzaam

Zee aquarium Fort Kijkduin spannend en leerzaam

Geschreven door Elenea
fortkijkduin.nl

fortkijkduin.nl

Zee aquarium in Huisduinen bevindt zich in een schitterend gerestaureerd fort. Het voor Europa unieke zeeaquarium, dat in de onderaardse beuken van het fort is gebouwd, heeft een 11-tal schitterende aquaria, met ieder een eigen thema. Sensationeel is de vele meters lange glastunnel en de zeezoogdieren expositie in de oude waterkelder met het skelet van Chris de Potvis.
In het fort is ook een museum en restaurant gevestigd. Dus een aanrader voor een dagje uit met het hele gezin.

Zee aquarium Fort Kijkduin

Er zwemt van alles rond, zoals gladde haaien, palingen, zeebrasems, diklapharders en zeebaarzen en er zijn zee anemonen. De ‘getijdenbak’ laat zien hoe het precies zit met eb en vloed en in de ‘wierenbak’ wordt een golf waarheidsgetrouw nagebootst. Een bezoek aan het aquarium is een spannend en leerzaam avontuur, waarbij je de vissen niet alleen kunt zien, maar ook mag aanraken.
Meer informatie bij fortkijkduin.nl/aquarium

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com